21.1.2017

Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa

Kirjaniilo fanittaa Leena Parkkista! En silti tiennyt uusimmasta, ennen kuin bongasin sen ystävän instagramista. Tähän väliin kiitos ystäville, ystävyydestä ja kirjavinkeistä. :)

Uuden vuoden lupauksieni joukossa on lupaus kokeilla uusia reseptejä. Sen lupauksen uutuudenkarheassa valossa oli hauskaa sukeltaa Säädylliseen ainesosaan. Teoksen toinen johtohenkilö Elisabeth suhtautuu ruokaan intohimoisesti. Kirjan luvut on nimetty ruokalajien mukaan ja yhdessä luvussa löytyy pussillinen pähkinöitä, toisessa tehdään ruusujäätelöä.


No ruusujäätelö jää kyllä tekemättä, koska Elisabethin ystävätär, teoksen toinen päähenkilö Saara, ajautuu seikkailuun. Tai naiset yhdessä. Kirja kertoo kahdesta erilaisesta naisesta ja kahdesta erilaisesta elämästä aikana jolloin naisten välillä ei saanut lain mukaan olla kuin ystävyyttä. Saaran ja Elisabethin kohtalot kietoutuvat toisiinsa ja siinähän voi sitten jäädä ruusujäätelöt tekemättä.

Elisabeth on vakooja ja maailmannainen, Saara on kotiäiti ja maaseudun kasvatti. Molemmilla on salaisuuksia ja näitä tarinoita puretaaan luku luvulta auki. Kokonaisuudessa on paljon ainesosia: naisten tarinat, rakkauskertomus ja maailmanluokan vakoojakertomus. Kirja etenee hienosti ja juonessa pysyy pieni jännitys yllä. Tätä oli ilo lukea. 

Parkkisen Galbystä länteen blogissa.

Leena Parkkinen 2016: Säädyllinen ainesosa.

1 kommentti:

  1. Ever wanted to get free Google+ Circles?
    Did you know you can get these ON AUTOPILOT AND TOTALLY FREE by getting an account on You Like Hits?

    VastaaPoista