3.10.2016

Paula Havaste: Veden vihat

Kerten tarina muinaisessa 1100-luvun Suomessa jatkuu sarjan kolmanneessa kirjassa ja aina vain paranee. Kerten matka Suomesta Tokholmiin alkoi himosta toiseen mieheen, mutta nyt pelko on ajanut hänet toisen miehen matkaan, kohti Koluvania, joka nykyisin Tallinnana tunnetaan.


Mies on Osmi, rikas kauppias, joka lupaa viedä Kerten takaisin hänen kotiseudulleen Turukylään. Kotiinpaluu kuitenkin viivästyy ja Kertte kotiutuu Osmin ja tämän kumppanin Pärnin talouteen. Arkea värittävät kylän markkinat, mutta Kertellä on paljon pohdittavaa.  Onko metsän Mielikki vielä hänelle suotuisa ja voittaako hän veden vihat päästäkseen kotiin, jossa Larri kenties vielä odottaa.

Kertte hahmona on aika lailla varjo entisestään. Toivoisin Kerten saavan voimansa ja ylpeytensä takaisin, sillä minua kiehtoi tämä itsensä muiden edelle laittava nainen, joka sai mitä tahtoi. Veden vihat jatkaa mielenkiintoisella tavalla Kerten tarinaa ja tässäkin osassa loitsut ja taiat näyttelevät omaa osaansa. Saapa nähdä mitä vihoja Kertte seuraavaksi kokee, sillä tarina ei ole saanut vielä päätöstään.


Paula Havaste: Veden vihat, 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti