27.9.2016

Mhairi McFarlane: Tyttö muiden joukossa

Rouva Blanka löysi kirjastosta kolme McFarlanen kirjaa ja käytti viikonloppunsa lukemiseen. Ja viikonloppu on ollut aikas jees, vaikka olenkin elänyt jonkun toisen fiktiivistä elämää. Blanka on pikkasen rakastunutkin. Eikä kohde ole mies, jota ei todellisuudessa ole olemassakaan vaan tämän kirjailijan tuotokset, jossa nämä ihqut miehet esiintyvät!
Tyttö muiden joukossa on Edie, nainen joka sotkeutuu varattuun mieheen, tavallaan ja joka pakenee kohua entiseen kotikaupunkiinsa Nottinghilliin haamukirjoittamaan suositun näyttelijän elämänkertaa. Edie palaa vanhaan kotiinsa, jossa asuu hänen alakuloinen isänsä ja riidanhaluinen pikkusiskonsa. Edien täytyy löytää taas oma paikkansa elämässään ja toki kuviossa on eräs järjettömän komea, fiksu ja lämminsydäminen mies.

Tarina onnistuu olemaan taas hauska ja nokkela. Ihastuttava on päähenkilön tapa huokaista helpotuksesta, kun ihastuksen kohde ei yrjöä eikä naura, kun tämä paljastaa herkät tunteensa. En minä vaan sinä aiheutti Rouva Blankalle enemmän sisäistä hihkumista, mutta tykkäsin tästäkin. 36-vuotias Edie antaa toivoa kaikille nelikymppisiään lähestyville naisille, jotka vielä haaveilevat unelmiensa prinssistä. Niitä löytyy ainakin kirjoista, mutta entäs oikeasta elämästä?


Mhairi McFarlane: Tyttö muiden joukossa, 2016 (Who's That Girl, 2016)

1 kommentti:

  1. Minä olen kovasti ihastunut McFarlaneen ja tämäkin on ehdottomasti lukulistalla. On mahtavaa löytää näin hienoja chick lit -kirjailijoita <3

    VastaaPoista