6.1.2016

Juha Hurme: Puupää

Juha Hurmeen tuotannon läpikahlaaminen jatkuu. Puupään aloitin reilusti viime vuoden puolella, mutta se on jäänyt jalkoihin.

Kirjassa seikkaillaan teatteritaiteen parissa. Näyttelijä N saa tehtäväkseen lähteä Suomen rundille ja esittää yhden miehen näytelmänä Puupäätä missä vain ja milloin vain. Ja näin tapahtuu, siinä mitassa, että näytelmää esitetään neljän ja puolen vuoden ajan noin 400 kertaa. Lukija pääsee mukaan näytelmän tekemiseen ja kiertämään kansantaloja Puupään matkassa.


Näyttelijä N katoaa kesken rundin ja tarinan kertojana on hänen ystävänsä. Kirjassa käydään läpi sekä näyttelijän jäämistöä, muistiinpanoja Puupää-teoksesta että yhteisiä muistoja. Niistä muodostuu huumorivoittoinen tarina Suomesta, teatterista ja ystävyydestä. Kirja on kurkistus teatterimaailman kulisseihin, taiteilijuuteen, näytelmäkiertueeseen ja kaikkeen siihen liittyvään elämään. Mukana on enemmän totta kuin tarua ja enemmän pohdiskelua kuin sekoilua. Ihanaa juhahurmeilua siis! Ja tottahan toki Puupäätä on nähty lavoilla, myös Hurmeen esittämänä.

Lukukokemus kyllä kärsii, kun jättää kirjasta viimeiset 40 sivua lukematta ja palaa niihin kuukausi-pari myöhemmin.. No, seuraavaksi ehkä jotain muuta!

Juha Hurme 2009: Puupää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti