10.12.2015

Mary Kubica: KIltti tyttö - Kunpa tietäisit

Löysin joskus nuorempana vanhempieni kirjahyllystä Neidonryöstö- nimisen kirjan. Muistan viehättyneeni tästä tukholmasyndroomameiningistä, jossa siepattu kiintyy sieppaajaansa. Mary Kubican esikoiromaanin takakansi lupailee mukavasti jotain tähän viittaavaa. 


Kubikan romaanin hyvä tyttö (vaiko sittenkään?) on varakkaan perheen jo aikuinen tytär Mia, joka kidnapataan lunnaiden toivossa. Tarina etenee kolmen kertojan kautta kahdessa eri aikatasossa, Aiemmin ja Myöhemmin. Mian äidin kautta tulee esiin suuri huoli Miasta ja tämän selviytymisestä, etsivä Gabe tutkii rikosta ja Mia kertoo omasta kohtalostaan. Kirjan heti alussa paljastetaan, että Mia on selviytynyt sieppauksestaan, mutta on pahasti traumatisoitunut. Mian traumaa selvitellään samalla kun kertojat avaavat tapahtumia omasta näkökulmastaan. Ilman kertojan ääntä jää Colin, Mian sieppaaja, mutta Mian kautta hänestäkin saadaan tietää paljon.

Takakansi teksti antoi viitteitä yllätyksestä, jota pelkäsin loppuun asti.  Lopulta yllätys jäi aika laimeaksi, kokonaisuuden kannalta se oli kuitenkin hyvä käänne. Tarina rakentui mielestäni hyvin, mutta ei tämä jännäri ole mainospuheista huolimatta. Enneemminkin ihmisuhteita ja draamaa. Nopealukuinen ja minusta hyvä, ei mikään sensaatio kuitenkaan. Jäin näihin tunnelmiin kiinni, eikä heti tehnyt mieli aloittaa uuttaa kirjaa. Kyllä te tiedätte sen tunteen... Mary Kubica: Good girl - Kunpa tietäsit ( The Good Girl 2014)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti