23.8.2015

Kate Atkinson: Elämä elämältä

Kirjaniilokin on lukenut kesällä! Mutta hitaasti :) Tuleva kirjasyksy näyttää muuten kiinnostavalta ja varauksia on tehty kirjastoon aika lailla. Katja Ketun uusin odottaa jo hakijaansa ja huh, pian ilmestyy myös Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki. Odotukset ovat korkealla!

Sain suosituksen Kate Atkinsonista ja pääsin sen imuun heti ja vauhdilla. Elämä elämältä oli taas niitä kirjoja, joiden kanssa joutui valvomaan vähän pidempään, kun ei malta lopettaa..


Kirjan idea on kiehtova, tämä on todellinen jossittelijoiden unelmateos. Tarina seuraa päähenkilön Ursulan elämää ja esittää naisen elämälle useita erilaisia vaihtoehtoja. Kaikki on niin pienestä kiinni, sattumasta, huonosta tuurista, olosuhteista, kanssakulkijoista. Kokonaisuutena kirja kertoo Ursulan tarinan syntymästä kuolemaan ja siinä välissä ehtii tapahtumaan monta kuolemaan johtavaa käännettä. Ja nekin viedään loppuun. Päähenkilö siis syntyy ja kuolee monta kertaa, mutta paljon myös pysyy staattisena: perhe, persoonallisuus, ympäristö.

Kokonaisuus toimii hyvin, vaikka pelkäsinkin sekavuutta. Hieno kirja, mutta aika lohduton: kaikki voi olla ohi ihan silmänräpäyksessä. Mutta toisaalta.. montako silmänräpäystä on tullut jo ohitettua, ja täällä vielä ollaan!

Rouva Blanka luki teoksen jo tammikuussa.

Kate Atkinson 2013: Elämä elämältä (Life after life). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti