20.7.2015

Juha Hurme: Volvo Amazon

Tänä kesänä tulee luettua Juha Hurmeen tuotanto läpi, näin veikkaan. Siinä voisi olla loppukesän haaste, katsotaan kuinka Kirjaniilon käy! Vuonna 2007 julkaistu Volvo Amazon teki jälleen vaikutuksen, vaikka välillä olikin vaikeuksia pysyä perässä.


Kirja kertoo teatterista ja näytelmän tekemisestä. Siis parisataa sivua luomistyötä, teatterin arkea ja melkoisesti sekoilua. Näytelmää kirjoittaa ja ohjaa näytelmäkirjailija Juha Hurme ja teatteriryhmän nimi on Yövieraat. Paljonko on totta ja paljonko tarua, sitäpä en tiedä.

Näytelmä valmistuu tien päällä ja osittain lavalla, eikä yleisö näe yhtään samanlaista esitystä. Näyttelijät ja ohjaaja eivät puolestaan näe ainuttakaan arviota, niin vaikeaa on kulttuuritoimittajien sanoa ryhmän sekoilusta mitään.. Ei tarvinne erikseen mainita, että huumoria on.

Kokonaisuus on hauska ja monella tapaa vähän villi. Tykkäsin takaumista, niistä hetkistä jolloin palataan Hurmeen lapsuus- ja nuoruusvuosiin: muistoihin, pelkoihin ja ihmiseksi kasvamiseen. Pidin myös hienosta dialogista, sen osuus myös linkittää kirjan näytelmäkirjallisuuden perinteeseen.

Blogin muut Hurmeet

Juha Hurme 2007: Volvo Amazon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti