5.6.2015

Arttu Tuominen: Muistilabyrintti

Harvemmin luen dekkareita. Tätä kirjaa olen kuitenkin odotellut jo pitemmän aikaa, eikä Tuominen tuota pettymystä. Päinvastoin, myhäilen ja olen tyytyväinen. Tämä dekkari toimii!

Ensinnäkin, hahmot ovat hyviä. Muistilabyrintin johtava tutkija on traumatisoitunut mies, Janne Rautakorpi. Häntä avustaa urallaan noviisi Liisa Sarasoja, joka on entinen nimekäs urheilija. Mukana häärii pari muutakin poliisia, jotka istuvat tarinaan oikein mukavasti. Terveystarkastaja Jarkko Kokko sotkeutuu kuvioihin saastuneen joen ja kalakuolemien kautta. Miten tämä liittyy itse ratkottavaan rikokseen, naistoimittajan murhaan, selviää sivuja käännellessä.

Kokko oli ehdottomasti henkilöhahmoista suosikkini. Alkoholisoitunut, vaimonsa jättämä mies, joka ei kykene hoitamaan työtään kunnolla. Lisäksi hän saa vastaansa kaupunginhallituksen puheenjohtajan, joka kantaa hänelle nuoruuden kaunaa.Suosikkikohtaukseni tapahtui kokonaisuudessaan luvussa 61. Se oli todella kuumottava kuvaus kaupunginhallituksen kokouksesta, jossa terveystarkastaja pyritään laittamaan viralta. Kiinnostaisi tietää onko Tuominen itse joutunut seuraamaan tai osalliseksi lähellekään yhtä myrskyisiä tapahtumia (viranhaltijana kun toimii).

Tarina sai kunnon loppuhuipennuksen. En osaa oikein sanoa menikö överiksi vai ei. Hyvin tuo oli kirjoitettu ja loihdittiin lukijan silmien eteen. Lisäksi koukku seuraavaan kirjaan oli mainio. Alusta alkaen lukija on hämmentynyt ja miettii missä mennään. Hyvä että tämä mysteeri jäi aivan viimeisille sivuille.

Äiti lukee dekkareita. Meinaan kiikuttaa tämän seuraavaksi hänelle!

Go Arttu, ootsä aika pro!!!


Arttu Tuominen 2015: Muistilabyrintti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti