11.5.2015

Hannu Rajaniemi: Kausaalienkeli

Kausaalienkeli päättää Hannu Rajaniemen mestarivaras Jean Le Flambeurista kertovan trilogian. Mietin edelleen miksi luen tätä kirjasarjaa, joka on meikäläiselle aivan liian korkealentoista. Kolmannen kirjan kohdalla olen aivan yhtä pihalla kuin edellistenkin.

Jean le Flambeurin ja oortilassoturitar Mielen seikkailut ja kohtalo kuitenkin kiehtovat. Varas on luvannut tietoisuuden omaavalle avaruusalus Perhoselle etsivänsä Mielen, joka taas on tietämättään joutunut zokujen valtapelin yhdeksi nappulaksi. Omaa peliään pelaa myös pellegrinijumalatar, jonka yhteisestä menneisyydestä Varkaan kanssa paljastetaan nyt enemmän. Lukija saa tietää myös Rajaniemen luoman rajattoman maailmankaikkeuden synnystä. Blankasta siinä jotain pelottavaa, ehkä sen vieraus kauhistuttaa.

Edelleenkin olen sitä mieltä, että tarinalla on hyvät ainekset, mutta se hukkuu avaruuspelikvanttiolevaisuushommeleihin. Näin Blankan maailmassa, jossa kvanttifysiikka ja tietokonepelimaailmat ovat tuntemattomia. Edelleen olen tosin sitäkin mieltä, että sarja pitännee lukea uudelleen, ehkä toisella kerralla pääsen paremmin kärryille.


Hannu Rajaniemi: Kausaalienkeli 2014 (The Causal Angel 2014)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti