4.3.2015

Glen Duncan: Ihmissuden morsian


Olin muutama kuukausi sitten todellisen täpinöissä Glen Duncanista ja hänen kirjoittamastaan kirjastaan Viimeinen ihmissusi. Ilmeisesti aihe oli kirjailijallekin niin kiehtova, että sille syntyi jatkoa. Mikäli olet ajatellut lukea em. kirjan kannattaa tämän tekstin lukeminen lopettaa tähän! 


Ihmissuden morsian on hyvä kirja. Suomennos toimii tautisen hyvin ja teksti rullaa. Jotain kuitenkin puuttuu ja tuo puuttuva tekijä on Jake Marlowe, viimeinen ihmissusi itse (tai ainakin melkein). Jaken terävät huomiot ja kommentit olivat edellisen kirjan suola ja vaikka jo aimmin tutuksi tullut Talulla ei suinkaan ole tyhmä eikä pehmo, ei hän kuitenkaan onnistu kiinnostamaan hahmona yhtä paljon. Suoraan sanottuna, kirjaan tarttuminen ja lukeminen tuntui yhtä aikaa pakkopullalta ja samalla lukemisen aloitettua, sitä oli vaikea lopettaa. Eli sanalla sanoen, ei yhtä hyvä kuin edeltäjänsä, mutta ei huono lainkaan.

Ihmissusiäidin tarinassa Talulla tekee kaikkensa saadakseen siepatun lapsensa takaisin. Ihmissusi jahtaa sieppaajia ja samalla Moiko eli näitä yliluonnollisia olentoja jahtaava ja lahtaava järjestö jahtaa häntä. Soppaan sekoittuu tietysti vampyyrejä ja näiden ihmissuden verta halajava kultti. Yllättäviä käänteitä on edessä tässäkin tarinassa. En edelleenkään suosittele herkille. Ihmissusi syö ja raastaa ihmisen lihaa ja nauttii siitä.

Kyseessä on trilogia. Kolmas osa on ilmestynyt viime vuonna nimellä By Blood We Live. Lue jos haluat tietää miten Talullan käy. Minä haluan.


Glen Duncan: Ihmissuden morsian  2014, The Last Werewolf / Bloodlines Trilogy #2 (Talulla Rising 2012)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti