5.1.2015

Jarkko Tontti: Lento

Jarkko Tontin Lento löytyi kirjastoreissun aikana täältä blogin lukulistalta! Joskus kannattaa epätoivon hetkellä käydä katsomassa mitä tuonne lukulistaan on pannut muistiin.. 


Lento lähti vähän tahmeasti käyntiin. Ajattelin, että voi pirkules, taas yksi kirja lisää vahvistamaan keski-ikäisten professorien naistenkaatajan mainetta. Maine on aivan varmasti totta ja miksei olisi, mutta Kirjaniilon mielestä aihe on tylsä ja kulunut.

No, kun tarina pääsee öhöm, lentoon.. tulee mukaan myös ihmiskuntaa uhkaava katastrofi ja sen vaikutukset niin yksilöön kuin ihmisryhmiinkin. Maapalloa lähestyy asteroidi ja törmäyksen seurauksena olisi mittava - jollei jopa kaikenkattava - tuho. No laitetaan kaupan päälle vielä vähän terrorismia, keski-ikäisen miehen henkilökohtaisen elämän ja uran sotkuisia kiemuroita sekä maailmaa pelastamaan säntäävän professorin pakkomielettä naisenkaatoon.

Kuulostaa hmm.. ihan kesäteatteriesitykseltä! Farssiksihan tuo menee, vaikka välillä ollaankin vakavien aiheiden äärellä. Ja ehkä sieltä se koomillisuus kumpuaa, absurdista. Ihan viihdyttävä kirja, luin joululomalla.

Saiko Rouva Blanka joululahjakirjoja? Neiti Niilon saldo oli pyöreä nolla ja nyt onkin pulaa hyvästä luettavasta. Pitäisikö kokeilla loppiaisena e-kirjaa, hui!

Jarkko Tontti 2013: Lento. 

1 kommentti:

  1. Kyllä, sain lahjakirjoja. Pukin kontista tuli Neiti Niilonkin lukema J. K. Rowlingin Paikka vapaana sekä kovasti toivomani Anni Kytömäen Kultarinta. Olen ihan HappyhappyJoyjoy!!!

    VastaaPoista