7.1.2015

Irene Cao: Sinun katseesi

Rouva Blanka söi ja luki itsensä ähkyyn joululomalla. Yksi epämiellyttävän ähkyn aiheuttajista oli italialaisen Irene Caon Sinun katseesi. Näitä erotiikkaa ja ihmissuhteita käsitteleviä tarinoita on nyt nähty. Kuviokin on aina sama; Viaton nuori nainen tapaa itsevarman, rikkaan ja kuitenkin sisältä särkyneen miehen, joka haluaa valloittaa neitosen.

Sinun katseesi oli huonoa kioskikirjallisuutta. Siis todellinen pohjanoteeraus. Silmäilin kirjan läpi, luin lähinnä alun ja lopun. Alussa tarinan nuori ja viaton nainen, Elena restauroi maalausta pohdiskellen granaattiomenan täsmällisen oikeaa värisävyä. Pian kuvioihin tulee  Leonardo, todellisen kuumottava ja raamikas kokki, joka haluaa vietellä Elenan ja näyttää tälle miten elämästä voi todella nauttia kaikilla aisteilla. Rakastua ei saa, mutta eihän sille mitään voi, että kohtapuoliin Leonardo on ainut asia mikä Elenan päähän mahtuu. Elenan  elämässä on myös toinen mies, tuttu ja turvallinen Filippo. Kumman Elena valitsee ja onko Leonardo sittenkään niin tunteeton kuin mitä esittää?

Ei välttämättä kannata selvittää. Jos kuitenkin kiinnostuit niin kyseessä on trilogia ja toinen osa, Sinun tuoksusi  ilmestyy suomennettuna tämän vuoden puolella.


Irene Cao: Sinun katseesi 2014 (Io ti guardo 2013)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti