4.1.2015

Elina Rouhiainen: JäljitettyRouva Blanka on ihan äimänä. Luin juuri Susiraja- sarjan kolmannen osion ja takalievettä tutkiskellessani huomasin siellä sitaatin blogistamme. ” Täydellistä young adult – kamaa. Annan suositukseni.” Aika mahtavaa. Toiset kirjoittaa kokonaisia kirjoja, mutta muutama painettu sana kirjan takamuksessa saa myös hyvän fiiliksen aikaan! 

Kirjassa 18-vuotias Raisa on Helsingissä toteuttamassa unelmaansa arvostetussa taidekoulussa. Tuleeko tuosta sitten mitään kun ympärillä pyörii jos jonkinlaisia yliluonnollisia olentoja ja omatkin voimat hämmentävät. Lisäksi Raisa saa vihdoinkin tietää kadonneen kaksoisveljensä olinpaikan ja pian he huomaavatkin olevansa Kreikassa osana puolijumalien lahkoa.

Alussa tarina etenee nopeasti. Itse huomaan toivoneeni, että sudet ja Hukkavaara olisivat pysyneet tarinan keskiössä. Nyt mukana on ihmissusien lisäksi mm. keijuja ja vampyyreja. Yliluonnollisten mausteiden lisääminen ei mielestäni tuo lisäarvoa tarinaan, joka on erittäin mukaansa tempaava ilman edellä mainittujakin. Esim. ideoiden maailma (en kerro tästä enempää, niin ei tarvitse laittaa spoiler alertia) on todella hyvä ajatus. Raisa toimii ja ajattelee joiltain osin ärsyttävän epäloogisesti. Jotkin tilanteet etenevät tämän vuoksi hämmentävästi. Toisaalta tämä on toistunut jokaisessa kirjassa, joten ehkäpä Raisa on hieman epälooginen, taiteilija kun on. Raisan suuri rakkauden ja kaipuun kohde Mikael tulee konkreettisesti mukaan vasta kirjan puolivälissä ja se mitä heidän mahdolliselle yhteiselle tulevaisuudelleen käy, selvinnee seuraavassa osassa. Kyllä, Susiraja-sarjasta ilmestyy vielä neljäs osa!

Luin kirjan päivässä ja kyllä tämä toimii edelleen.


Elina Rouhiainen: Jäljitetty, Susiraja 3, 2014

2 kommenttia:

  1. Hei hauskaa, että kirjanlieve-suosittelijoiksi kelpaa myös tällaiset tavislukijat! Kirja päivässä on muuten aika kova tahti :)

    VastaaPoista
  2. Helppoa luettavaa :) Joitain toisia on tullut tahkottua viikkoja...

    VastaaPoista