9.1.2015

Daniela Krien: Vielä joskus kerromme kaikenTarina sijoittuu Saksaan Berliinin muurin murtumisen aikoihin. Kiinnostava konteksti, sillä lähimenneisyyttä tai ei, historiallinen tapahtuma on jäänyt Rouva Blankalle jotenkin kaukaiseksi.

Tarinan Maria on 16- vuotias tyttönen, joka asuu ja elää maaseudulla poikaystävänsä Johanneksen ja tämän perheen luona. Marian päivät kuluvat Karamazovien veljeksiä lueskellen ja kotitöitä opetellen. Berliinin muurin murtuminen on yhtä aikaa kaukainen ja valtava murros kirjan kertomien henkilöiden elämässä. Muutos tulee kuin vaivihkaa, toiset kokevat sen pelottavana, mutta toisia uusi maailma ja sen mahdollisuudet kiehtovat. Mariasta muurin ulkopuolinen maailma on hämmentävä ja hänen elämänsä muuttuukin aivan muista syistä. Marian kohdatessa naapurin Hemmingin, yksinäisen ja omien traumojensa vankina olevan miehen, syntyy heidän välilleen rakkaus, joka muuttaa kaiken heidän elämissään.

Raukea ja kiehtova tarina maailman murroksesta ja siinä elävistä ihmisistä. Ja rakkaudesta ja intohimosta. Kirja valikoitui luettavakseni sattumuksen ja takakannen tekstin vuoksi.


Daniela Krien: Vielä joskus kerromme kaiken 2014 (Alkuteos Irgendwann werden wir uns alles erzählen 2011)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti