18.12.2014

Katja Kettu: Piippuhylly

Sain kirjastosta viikon pikalainaan Katja Ketun Piippuhyllyn. Palauttamisessa meni viikko yliaikaa, mutta novellit luin kahdessa-kolmessa päivässä. Se kertoo jo jotain..


Novellien kehys on nokkela ja kiehtova, ne kertovat kukin yhden piipun tarinan. Jokainen kirjan piipuista on kuulunut tunnetulle tai muuten vaan kiinnostavalle, kiehtovalle henkilölle, esimerkiksi Rasputinille. Kertoja on kaikissa sama, mutta novellinen sisäinen tarina on silti jokaisessa lähes itsenäinen. Itse luin kokonaisuutta enemmän romaanina kuin novellikokoelmana. Kokoelma on rakennettu päätähuimaavan taitavasti, ei voi kuin nostaa hattua.

Heti alkulauseista pääsee mukaan tuttuihin maisemiin, eli Kätilöstä tutuille kulmille. Kiehtovaa, onkohan kyse Kätilöstä jollain tapaa ylijääneille tarinanpätkille? Ihan sama, tärkeintä on että homma toimii ja sitä se tekee. Novellien tyyli on rankka, kukaan ei pääse helpolla ja naishahmot sekä naiskuvat ovat aika armottomia. Kokoelman maailma on raju ja kova, ei tosiaankaan mikään pullamössö. Neiti Niilo vaikuttui. Lisää Katja Kettua!

Blanka ja Niilo ovat molemmat lukeneet Ketun Kätilön. 

Katja Kettu 2013: Piippuhylly

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti