3.12.2014

Inari Krohn: Muusa kirjahyllyssä

Taisin viime postauksessa mainita käsissä olevasta innostuskirjasta. Se oli Inari Krohnin omaelämäkerta Muusa kirjahyllyssä ja innostus todellakin säilyi ihan loppuviivalle saakka. Hieno, taitavasti kirjoitettu kirja! Mielettömän kiehtova ajankuva ja kurkistus 50-luvun taiteilijapersooniin.

En ole lukenut omaelämäkertoja aikoihin, viimeksi muistaakseni Paul Austerilta. Sitä ennen jumitin pahasti Picasson elämäkerran kanssa, jonka kanssa lopulta luovutin. Se oli uuvuttava!

Inari Krohniin tartuin, koska hänen siskonsa on lempikirjailijoitani. Inari on kuvittanut joitakin Leena Krohnin teoksia ja on sitä kautta vähän tuttu. Ja nyt jo hieman enemmän tuttu!

Pääsin heti tämän teoksen imuun. Krohnin kirjoitustyyli on niin taitava, että lapsuusmuistot heräävät henkiin ja tuovat 50-luvun Helsingin iholle. Samalla ne herättävät henkiin omat lapsuusmuistot, se on kuulkaas hyvän kirjan merkki se!

Kirja on kertomus Inarin lapsuudesta, mutta nuorempi sisko kulkee rinnalla mukana. On mielenkiintoista päästä seuraamaan kahden taiteilijan kehittymistä lapsista itsenäisiksi ajattelijoiksi. Kirjoittaja pystyy tarkentamaan tietyn hetken, jolloin hänen oma taiteilijuutensa heräsi ja tuli todeksi. Vau! Moni nyt tunnettu taiteilija oli Krohnien perhetuttuja ja teoksessa pääsee kurkistamaan myös heidän elämäänsä.

Ja kuinka liikuttava onkaan 50-luvun Suomi! Muusa kirjahyllyssä - suosittelen!

Inari Krohn 2004: Muusa kirjahyllyssä. Kertomus lapsuudesta ja sen lopusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti