8.9.2014

Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys

Tässäpä kirja, josta ei ole voinut olla tänä vuonna kuulematta! Laitoin Kinnusen esikoisteoksen kirjastoon varaukseen loppukeväästä ja no, pikalaina piti palauttaa tänään. Parhaimmillaan varauksia oli yli sata... Neljäntienristeys olisi vaatinut vielä hetken aikaa, mutta minkäs teet!

Kirjan rakenne on kerta kaikkiaan hieno. Kirjaniilo sai taas pähkäillä toistensa kanssa risteävien tarinoiden kanssa. Arvata saattaa, että niitä risteäviä tarinoita on neljä. Erityisen hienoa on epäkronologisuus, jokainen neljästä tarinasta käsitellään omassa paketissaan, ei haittaa vaikka viimeisenä tullut kerrotaan edellisessä tarinassa kuolleeksi. 


Hienoa ja koskettavaa on myös suvun ja sukupolvien tarina ja hei, sukupuoltenkin. Kirjassa mennään moneen aiheeseen aika syvälle, taitavaa! Kirjaniilo on joskus nauttinut liian suuren annoksen suomalaista realismia ja sen kanssa oli välillä vaikeuksia. Realismi tuppaa olemaan (liian usein) pateettista ja no, tylsää ja rumaa. Mutta sitähän se on! Meikäläisenkin realismi, miksei sitten kotimaisen kirjallisuuden. 

Jään odottamaan syksyn kirjallisuuspalkintoja. Osuukohan Kinnuselle? 

Tommi Kinnunen 2014: Neljäntienristeys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti