23.9.2014

S. J. Watson: Kun suljen silmäni


Tässä kävi kuulkaa niin, että korkkasin kirjan eilen illalla kymmenen aikaan, enkä muuten nukkunut ennen kuin kaikki 385 sivua oli luettu. Lopettamaan en kyennyt, enkä seuraavan aamun pelossa kelloakaan katsomaan. Sanalla sanoen, koukuttava. Äärimmäisen.

Tarina kertoo 47-vuotiaasta Christinestä, joka herää aamulla vieraasta sängystä, vieraan miehen vierestä. Mies, Ben kertoo paikan olevan hänen kotinsa ja heidän olevan naimisissa. Ovat olleet jo yli 20 vuotta. Christine kärsii amnesiasta, joka on jatkunut  jo vuosia. Hän unohtaa suurimman osan elämästään aina yöunien jälkeen. Niinpä hän alkaa kirjoittaa lääkärinsä toiveesta päiväkirjaa, jonka ensimmäiseltä sivulta hän joka päivä hämmennyksekseen löytää lauseen "Älä luota Beniin".

Kirja koostuu pääosin Christinen päiväkirjaan kirjoitetuista taphtumista ja hänen ajatuksistaan. Tarinan edetessä jännitys kiristyy ja sitä haluaa tietää lisää ja sitä valvoo ja tekee pientä kuolemaa seuravana päivänä. Säästäkää tämä viikonloppuun!

Hei ihmiset, tästä on muuten juuri ilmestynyt leffa! Nimekkäitä näyttelijöitä. Perinteisesti suositan kuitenkin ensin kirjaa. Trailerin linkki tässä.  Huh, en melkein uskalla katsoa!


S. J. Watson: Kun suljen silmäni 2012 (Before I go to sleep 2011)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti