1.9.2014

Emmi Itäranta: Teemestarin kirja

Rouva Blanka luki Teemestarin kirjan joulukuussa 2012. Neiti Niilo suunnitteli sen lukemista puolitoista vuotta ja on vihdoin saanut suunnitelman toteutettua. Syy on tietysti kirjaston, tämä kirja on ollut ihan koko ajan lainassa.

Kirjaniilokin piti Teemestarin kirjasta kovasti. Kirjassa oli paljon niitä ominaisuuksia, jotka ovat tänä vuonna nousseet kirjallisuudessa tärkeiksi. Eli ympäristöteemaa ja tulevaisuusskenaarioita. Tässä kirjassa kuvataan maailmaa, jossa on jo liian kuuma ja vesi on vähenevä luonnonvara ja säännöstelyn ja mustan pörssin kohde.

Kirjan päähenkilö on teemestarin tytär ja itsekin teemestariksi valmennettava. Käy kuitenkin niin, että teemestarien salaisuus on tulevalle mestarille liian suuri taakka kantaa. Salaisuutta suuremmaksi kasvavat ystävyyden ja moraalin teemat ja ne ratkaisut mitä kaiken toivon jo heittänyt ihminen pystyy ja ei pysty tekemään. No kyllä, hieno kirja!

Kiinnostava on myös ratkaisu, jolla päähenkilöstä ei tehdäkä sankaria, vaan hänen annetaan epäonnistua. Päähenkilöön kohdistuvat sympatiat heiluvat kiikun kaakun ja loppuhuipentuman lähestyessä dystopia uhkaa muuttua todelliseksi. Kirjailija on tehnyt rohkeita ratkaisuja, nostan hattua.

Tämä kirja on ansainnut kaiken saamansa huomion, meillä ja maailmalla. Olen jo useamman kertaa tsekannut kirjaston sivulta, että joko saa laittaa seuraavan Itärannan varaukseen. Mutta vielä odotellaan! Kerrottakoon kuitenkin, että varauslistalla on hyvin mehukkaita syksyn uutuuskirjoja! Ja yksi tämän vuoden "hittikirjoista" on juuri nyt luettavana. Pari kuukautta meni varauslistalla keikkuessa! Siitä lisää pian...

Emmi Itäranta 2012: Teemestarin kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti