10.8.2014

Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Viikon pikalaina on sula mahdottomuus! Kirjaniilo erehtyi jälleen pikalainaan ja no, kirja jäi kesken ja sakkoja tuli. Oih!

Mia Kankimäen kirja on omaelämäkerrallinen tarina vuorotteluvapaasta ja sen aikana tehdystä tutkimusprojektista. Kankimäki on intohimoinen Japanin harrastaja ja hän lähtee Kiotoon perehtymään japanilaisen naiskirjailijan elämään ja teokseen. Krjailija Sei Shonagonin teos on laadittu yli 1000 vuotta aikaisemmin ja Kankimäki onnistuu luomaan teoksessa kiehtovan ja onnistuneen ajallisen kehyksen.

Kankimäki on hyvä tarinankertoja, sillä stoori nappaa mukaansa ja kirjoittajan vaiheita japanilaiskirjailijan kintereillä janoaa lisää. Pidin erityisesti kirjan rakenteesta. Siinä on hienosti sekaisin päiväkirjamaisuus, fiktiivinen romaanikerronta ja tutkimustyön esittely. Hitsit vaan, että en tiedä ollenkaan miten Kankimäen tarina päättyy!

Mia Kankimäki 2013: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

PS. Seuraavaksi Teemestarin kirja!

1 kommentti:

  1. Hitsiläinen. Tää on ollu Blankan listalla jo iäisyyden. Ehdit ensin, ainakin osittain :) Kirjan nimi vetoaa erityisesti. Kiva sitten kuulla mitä meinaat Teemestarista..

    VastaaPoista