8.8.2014

Lisa R. Jones: Inside Out

Lisa R. Jonesin Inside out -sarjan ensimmäistä osaa Ihosi alla mainostetaan kannen tekstillä " Mitä lukea Fifty shadesin jälkeen..". Samassa eroottisen kirjallisuuden genressä toki liikutaan, mutta Inside out kokonaisuudessaan on niiiiiin paljon huonompi.
 
 
Sarjan päähenkilö Sara Mcmillan saa käsiinsä tuntemattoman naisen vahvasti eroottissävyiset päiväkirjat. Nuori opettajar haluaa selvittää mitä naiselle on käynyt, minkä seurauksena hän päätyy tämän sijaiseksi taidegalleriaan. Galleriassa hän tapaa hurmaavan ja ailahtelevan taidemaalarin Chrisin, joka pistää Saran pasmat sekaisin. Tämän jälkeen seurataankin Saran ja Chrisin intohimoista suhdetta. Kuvioissa on myös Saran pomona toimiva komea ja pelottava Mark sekä päiväkirjojen kadonneen naisen mysteeri. Tekstiä tulee puudutukseen asti Saran ja Chrisin sänkypuuhista, jotka eivät tosin suurimmaksi osaksi tapahdu sängyssä. Näillä kahdella on käsittämätön yhteys, jonka he kummatkin tuntevat, heidän silmänsä lukkiutuvat toisiinsa jatkuvasti ja Sarahilla jomottaa jalkoväli pelkästä miehen katsomisesta. Samaa menoa koko sarja. Joskin kolmosessa päästään Pariisiin ja Chrisin menneisyydestä pulpahtaa uusia hahmoja.
 
Kirjoissa luvut jatkuvat edellisestä kohtauksesta, mikä on todella häiritsevää. Miksi jaotella teksti luvuilla jos siihen ei ole käytännössä mitään syytä. Sarjan lopettava epilogi on täydellinen pannukakku. Jos ei olisi jo aikaisemmin mennyt fiiliksiä, niin parilla viimeisellä sivulla viimeistään. Mielenkiintoisempaa olisi ollut jos Sara olisi rakastunut Markiin, tämä oli ainut henkilö, josta sain kiinni. Sarah ja Chris olivat epämääräisiä, Chrisin hahmon rikkonaisuus kuitattiin ailahtelevaisuudella. Chrisillä on myöskin hirvittäviä salaisuuksia, jotka eivät ole hirvittäviä ja kerrotaan jotenkin ohi mennen. Lisäksi tämä lupailee jatkuvasti kovia otteita, jotka kuitataan silkkipiiskalla. Huoh. Ei sytyttänyt. Tylsä. 
 
 
Lisa R. Jones: Inside Out (Ihosi alla, Sisälläni, Paljastus 2013)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti