12.8.2014

Gene Wolfe: Sovinnontekijän kynsi

Sytisessä viitassa kulkevan kiduttajan killan Severianin matka kohti kaukaista Traakiaa jatkuu. Hän toimittaa kiduttajan ja pyövelin virkaa matkansa varrella kantaen mukanaan miekkaansa Terminus estiä ja kohtaa kummallisuuksia, kuten luolassa asuvan hirviömäisen ihmisapinakansan, jolta Severian pelastuu loistavan kynnen  avulla sekä vihreän miehen, joka ennustaa tulevaa. Kummallisuuksia lukijalle ovat muun muassa monen sivun pituinen näytelmä vuoropuheluineen sekä kammottava illallinen Vodaluksen, tuon kapinallisen seurassa.

Taas kerran hämmentävää, mutta kiehtovaa kerrontaa. Severian ei vielä pääse Traakiaan asti, mutta Autarkin palatsi on jo lähempänä. Severianin tulevasta kohtalostakin annetaan jo viitteitä, mutta nähtäväksi jää.


Odotan jo malttamattoman kolmatta kirjaa. Tätä ennen taidan kuitenkin kerrata jo lukemani. Uskon monen tarinan alun ja viittauksen saavan suuremman merkityksen kun tekstiä lukee uudelleen. Tarina avautuu pikku hiljaa, ahaa-elämyksiä odotellen. Suosittelen kaikille, joille mielikuvitus on rajaton mahdollisuus! 
 
 
Gene Wolfe: Uuden auringon kirja 2: Sovinnontekijän kynsi 2014 (The Claw of the Conciliator 1981)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti