16.8.2014

Alice Hoffman: Aavikon kyyhkyset


Kaunis kansi, jossa kirjaa kehutaan 2000-luvun merkkiteokseksi. Näkyy olleen Tony Morrison, se kirjailija, en itse kehuja aivan allekirjoittaisi. Aavikon kyyhkyset ei kuitenkaan ole lainkaan huono romaani. Taas ollaan Rooman valtakunnan aikaisessa maailmassa, itse asiassa vuosiluvut eivät paljoa poikkea aiemmin lukemani Herodeksen ajoista. Oli mielenkiintoista lukea samasta ajanjaksosta, jossa käsitellään juutalaisten kohtaloa, mutta täysin erilaisesta vinkkelistä.

Aavikon kyyhkyset perustuu Herodeksen tavoin osittain tositarinaan. 900 ihmistä sinnitteli kuukausien  ajan Juudean aavikolle rakennetussa Masadan linnoituksessa, turvassa Rooman legioonalta. Muinaisten historiankirjoitusten mukaan vuorelta selvisi hengissä kaksi naista ja viisi lasta.

Kirjan fiktiivisessä tarinassa vuorelle päätyy neljä erilaista ja eri ikäistä naista.  Jokaisen heidän elämäänsä johdattaa rakkaus ja osan heistä se vie myös kuolemaan. Tarinassa on vahvasti läsnä magia, naisen sisäinen voima ja tietysti kirjan nimen mukaisesti kyyhkyset.

Neiti Niilo luki aiemmin samalta kirjailijalta The Museum of Extraordinary Things, joka liikkui kovin erilaisissa ympyröissä. Hienoa, että kirjailija osaa luoda tarinoita täysin erilaisin kontekstein ja aihein. Hyvinkin voisin tutustua Hoffmanin youg adult-matskuun! Kirjailijaa mainostetaan vahvoilla naisilla ja taianomaisilla elementeillä. Ihan Blankan heiniä eiks jeh?!


Alice Hoffman: Aavikon kyyhkyset 2014 (Alkuteos The Dovekeepers 2011)

1 kommentti:

  1. Myös The Museum.. teoksessa oli paljon historiaa ja epäilemättä ihan faktoihin perustuvaa historiaa. Vaikuttaa siltä, että Hoffman on monipuolinen kirjailija ja veikkaanpa, että tässä blogissa tullaan vielä lukemaan noita kirjailijan young-adultejakin!

    VastaaPoista