8.6.2014

Meg Wolitzer: The Interestings

Kirjaniilo jatkaa New Yorkiin sijoittuvien kirjojen sarjaa. Ihan tahatonta toimintaa, mutta mikäs siinä! Meg Wolitzerin kirja tarttui lomamatkalla mukaan ja oikeastaan siksi, että olen hieman viehättänyt kirjoista, joissa tarkastellaan millaisiksi aikuisiksi nuoret ystävykset kasvavat ja kehittyvät. Siis sellaisesta "meistä tuli muurareita" -tematiikasta, he hee.


The Interestings kertoo joukosta ystäviä, joiden yhteinen tarina alkaa taidepainotteiselta kesäleiriltä ja jatkuu pitkälle aikuisuuteen. Luonnollisesti joku jää porukan ulkopuolelle, joku joutuu pahoille teille, yksi menestyy ja rikastuu, toinen pettyy, joku kuolee, joku katoaa ja kaikki saavat kaikesta huolimatta pikkaisen rakastaa. Hyvin elämänmakuinen kirja ja kokonaisuus on rakennettu hyvin, jollei mainiosti. Pidin paljonkin ja juuri siksi, että nämä tällaiset tarinat osuvat ja uppoavat Kirjaniilon lukumakuun.

Yksi juttu vielä. Kirjan päähenkilö ja tapahtumien tallentaja on ystäväporukasta se henkilö, jota menestys ei oikein saavuta ja jolla on vaikeuksia löytää paikkansa maailmasta. Tämä tuo tarinaan ja ihmissuhteisiin syvyyttä. Ja todellisuuden tuntua!

Kirjailija oli minulle entuudestaan tuntematon, mutta voisin hyvinkin jatkaa hänen teostensa lukemista. Kirjastossa tuntuu olevan vain yksi 80-luvun kirja.. Noh, katsotaan milloin Wolitzeria tulee taas vastaan. 

Meg Wolitzer 2013: The Interestings.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti