15.5.2014

Stefan Spjut: Staalo

Miksi kirjaa kirjaa mainostetaan Karl -Taisteluni- tyypin kommentilla? Kirja kiinnitti huomioni ilman hänen sanomisiaankin. Todella komea kansi, mustavalkoisuus toimii ja kirjan nimi yksinkertaisesti veti puoleensa.

Staalo alkaa pienen pojan katoamisella. Äiti väittää jättiläisen vieneen lapsen. Pohjois- Ruotsissa Susso Myren tutkii ja julkaiseen blogissaan havaintoja yliluonnollisiksi uskotuista olennoista, kuten peikoista.  Vuosien takainen pojan katoaminen nousee uudestaan esille Susson kuullessa karvaisesta oliosta, joka on nähty vaanimassa talossa leikkivää lasta. Tässä alkua erikoiselle, todellakin peikoista kertovalle jännitysnäytelmälle...


Staalo hämmensi ja kiehtoi. Se paljasti pikkuhiljaa itsestään ja päästi mysteerin sisään. Tarina oli välillä niin kummallinen, että juonta piti selostaa vieruskaverille ääneen. Rouva Blanka piti erityisesti siitä, että yliluonnollinen kudotaan osaksi  tavallista maailmaa, eikä luoda erikseen kokonaisia fantasiamaailmoja. En kerrokaan tästä enempää, lukekaa itse!


Stefan Spjut: Staalo 2013 (Alkuteos Stallo, 2012)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti