23.4.2014

Tuomas Vimma: Ruutukymppi

Tuomas Vimman Ruutukymppi on jatkoa vuonna 2011 ilmestyneelle Raksalle. Raksan kohdilla pohdiskelin viha-rakkaussuhdettani Vimman kirjoitustyyliin, mutta koska viha on niin raskas taakka kantaa, niin... No tiedättehän, paljon kivempaa on vaan rakastaa!

Raksamies/projektipäällikkö Samin tarina saa jatkoa ja Sami eksyy kesäksi tv-tuotannon pariin. Irtiotto Remontti Reiskana siis. Tarina sisältää jälleen aimo annoksen korjausrakentamisen hienouksia ja muuta raksadataa ja se on kieltämättä kiehtova maailma. Juonessa on myös aimo annos tissejä ja muuta sinkkumiehen aineistoa. Kokonaisuus on viihdyttävä ja vauhdikas, Ruutukymppi on lähes ahmimiskirja.

Eniten pidän oivaltavasta ja koomillisesta otteesta nykypäivään; kirjassa juodaan erikois-erikoiskahveja, suunnitellaan downshiftaamista Panamassa, kasvatetaan kalapuikkoviiksiä ja sisustetaan limehedelmillä. Siis naureskellaan 2010-luvun hupsutuksille! Television remonttiohjelmistakin saa jotain uutta irti, kun kirja pureutuu nimenomaan kulisseihin ja niihin kameraotosten ulkopuolella tapahtuviin hetkiin.

Ruutukympin voi lukea toki itsenäisenä teoksena, mutta eniten irti saa jos Raksa on jo tuttu. Kolmattakin osaa lupaillaan. Nyt jäin vaan miettimään, että mihin tuo teosnimi viittaa...

Tuomas Vimma 2013: Ruutukymppi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti