7.4.2014

Theo Lawrence: Salatun voiman kaupunki

Huomaan olevani ennakkoluuloinen. Mieskirjailija tunkeutuu naisten alueelle, nuorten neitosten ensirakkauteen. Kääks. Eikä se ala, eikä pääty hyvin. Salatun voiman kaupunki oli pinoni pohjimmainen ja ehdottomasti huonoin. Konteksti on ihan jees. Kahtiajakautunut yhteiskunta sijoittuu Manhattanille luonnonmullistusten jälkeen. Ylemmän luokan ihmiset asuvat kirjaimellisest korkealle rakennetussa kaupungissaan, sillä vedennousu on vallannut entisen Manhattanin. Kurjalistossa alakaupungissa asuvat vainotut mystitkot ja muut "surkea"  slummiväki..
 
Korkealla kaupungissa asuu hyväosainen Aria Rose, jonka elämä on juuri nyt kovin kummallinen. Hän on kihloissa kaupungin toisen valtaperheen pojan kanssa, jota ei edes muista. Arian kerrotaan saaneen muistinmenetyksen, mutta oudolla tavalla asiat eivät tunnu kohtaavan. Mistä hän on saanut mystisen medaljongin ja miksi kurjalistossa asuva Hunter tuntuu niin tutulta?? Näihin kovin visaisiin (öh..) kysymyksiin saadaan ennalta arvattavia vastauksia kirjan edetessä kohti vääjäämätöntä ylä- ja alamaailman kohtaamista.
 
Salatun voiman kaupunki on Mystic city-nimisen sarjan aloitusosa.


Theo Lawrence: Salatun voiman kaupunki 2013 (Mystic city 2012)

2 kommenttia:

  1. Pinon pohjimmainen! Oletko jo hakenut uuden pinon? Täällä justiinsa mietitään, että tarttuisinko nyt Siri Hustvedtin uuteen vai lähtisinkö kirjastoon.. Taitaa laiskuus voittaa!

    VastaaPoista
  2. Noo taitaa joo olla uus pino jo haettu ja kahlattu läpi :) Eipähän lopu kirjoittaminen kesken!

    VastaaPoista