21.4.2014

Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaara

Kirjaniilo ihan hämmästyi, kun kirjaston uutuuskärryssä keikkui Riikka Pulkkisen uusin. Eihän tuota Iiris Lempivaaraa voinut kirjastoon jättää, varsinkin kun Siri Hustvedtin Blazing World etenee niin tahmeasti. Pari kevennyskirjaa tulee tarpeeseen. 

Rouva Blankan kanssa yhdessä pohdittiinkin, että Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän on aika yllättävä veto Pulkkiselta. Sellainen välikirja ennen seuraavaa täysosumaa (kai se tulee?). Ja hyvin viihdyttävä välikirja onkin! Ja hei, monenko naistenlehtinovellistin tarinat julkaistaan kirjana?


Iiris Lempivaara on vastaeronnut nykynainen. Siis sellainen itsensä huonosti tunteva, mutta täysin minä-maailman ympärillä pyörivä nuori korkeakoulutettu aikuinen. Näitä tyyppejä pyörii nykykirjallisuudessa uuvuttavan paljon, mutta naistenlehtien kontekstissa Iiris on juuri oikeanlainen tyyppi. Iiris siis etsii itseään ja rakkautta eron jälkeisessä todellisuudessa. Toinen löytyy, löytyykö molemmat?

Viihdyttävä, kevyt, välillä myös oivaltava ja hauska. Puhdasta chick-littiä. Ja ihan oikeanlainen kevennyskirja vähän raskassoutuiselle Hustvedtille. Paljastetaan nyt vielä, että toinen kevennyskirja on hartaasti odotettu Tuomas Vimman Ruutukymppi. Kirjaniilo <3 Tuomas Vimma.

Pulkkista on muuten luettu tässä blogissa ennenkin.

Riikka Pulkkinen 2014: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti