1.4.2014

Miina Supinen: Säde

Rouva Blanka luki maaliskuussa melkoisen pinon kirjoja! Ainakin kahdeksan päätyi blogiin asti, huh! Jään mielenkiinnolla seuraamaan kiihtyykö tahti vaan entisestään?

Kirjaniilo sai viimeisimmän kirjansa Rouva Blankalta. Iso kiitos vielä ja kerrassaan kiva valinta! Miina Supisen Säde miellytti muutenkin kuin kauniilla kannellaan. :)

Kirjan Säde on ateistiperheen tytär, joka päätyy muutaman mutkan kautta uskonnolliseen yhteisöön vähän niinkuin hengailemaan. Säde kuvaillaan luonnonlapseksi, joka viettää aika huoletonta nuoren naisen elämää. Se mutka, jonka kautta Säde päätyy Tiedon Akatemiaan, on kreikkalainen arkeologi Vic, joka pestataan yhteisöön kaivamaan kivikasoja ja etsimään reittiä toiseen maailmaan. Ja jonkinlaisen toisen maailman Vic eittämättä löytää, koska kertoo Säteen tarinan kuolleista. Hmm.

Kirjassa on paljon kiehtovia palasia muinaisuskosta, kansantaruista, kulteista ja uskonnollisista yhteisöistä. Kovin syvälle ei kuitenkaan päästä, oikeastaan mihinkään. Tarinaan on laitettu hieman liikaa tavaraa, mutta siitä huolimatta kiva kirja. Veikkaanpa, että Rouva Blanka saattaisi tästä itsekin pitää!

Miina Supinen 2013: Säde.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa jännältä, on ehottomasti mun lukulistalla. Yritän pitää tahtia yllä :)

    VastaaPoista