17.4.2014

Keitäs ne on ne Blanka ja Niilo?

Pitkän lukuvapaan kunniaksi Rouva Blanka ja Neiti Niilo esittäytyvät vastaamalla toistensa esittämiin kysymyksiin. Ohessa myös ns. suoraan pakasta otetut kuvat juuri nyt luvussa olevista kirjoista. Niistä lisää myöhemmin!

Niilo kysyy, Blanka vastaa:

Missä ja miten tyypillisesti luet?
Tyypillisesti illalla sängyssä. Painavan kirjan kanssa makuuasento on tosin erihankala. Todella vetävän kirjan ollessa kyseessä luen ihan joka paikassa. Myönnän, jopa vessassa.

Minkälaisiin kirjallisuuden henkilöhahmoihin samaistut?
Hmm. Hmm. Viimeksi taisin kokea samaistumista Jennifer Weinerin Hyvä sängyssä -romaanin päähenkilöön. Bridget Jones -tyyppeihin ehdottomasti, niihin, joilla hommat ei mene niin sanotusti putkeen. Itsenäisiin naisiin. Bridesmaids  -elokuvassa samaistuin vahvasti Anniehin. En tiedä, epäonnistuuko multa aina kaikki??

Kenen runoja luit viimeksi ja missä yhteydessä?
Kääks mikä kysymys. Nyt pitää ihan toden teolla miettiä. Todennäköisesti olen lukenut lasten runoja, Kirsi Kunnasta ehkä...hän on kyllä hauska.

Mikä kirjahyllysi teosnimi miehesi mielestä kuvaa luonnettasi parhaiten? - entä omasta mielestäsi?
Aargh, voin heti kertoa, että mies ahdistuu tällaisista kysymyksistä, mutta minä NAUTIN! Raukka pelkää vastaavansa väärin (ja niinhän se menee...liian rehellinen kaveri). No, hetkisen jälkeen voin kertoa olleeni täysin väärässä, mieshän ryhtyi heti toimeen ja valitsikin vielä kauniisti teosnimen Uniin piirretty polku. Itse valitsin Ja aurinko nousee -nimen.

  

Blanka kysyy, Niilo vastaa:

Dragon Lancen Raistlin-velho tunkeutui aikoinaan vallan uniini. Oletko itse koskaan ollut rakastunut kirjan hahmoon?
Pitkiin aikoihin en. Miksiköhän niin. Mutta taisin pikkasen aikoinaan ihastua Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin kirjan Henryyn. Tämän hahmon muistan myös siksi että olen lukenut ko. kirjan pirun monta kertaa, mikä taasen voi johtua siitä, että Henry on niin kiehtova.
 
Kirjan henkilöt saavat mielikuvissa usein todellisen ihmisen ulkonäön. Jostain syystä Riikka Pulkkisen Raja:ssa miesopettaja näytti ihan Jyrki Kataiselta. Onko mielikuvitus tehnyt sinulle tällaisia hassua temppuja?
Muistan hyvin tämän Rouva Blankan mielleyhtymän. Aika usein kirjojen hahmoista syntyy myös ulkoinen kuva, mutta mitään mieleenpainuvaa tai traumaattista (he hee) kokemusta ei ole jäänyt mieleen. Joskus kirjan hahmo näyttää omassa päässäni teoksen kirjailijalta. Hmm..
 
Tunnetko sielun sisaruutta ihmisten kanssa, jotka pitävät samoista kirjoista ja kirjailijoista kuin sinä?
Kyllä ehdottomasti! Osittain siksi, että oikeasti hyviä kirjailijoita on niin vähän. Siis omasta mielestäni hyviä, jolloin on mahtavaa löytää ihminen jolla on sama maku. Samanmakuiset voivat myös vinkata uusia kirjailijatuttavuuksia, joita aina etsin. Mutta koska emme elä täydellisessä maailmassa, niin kirjallisuudesta tulee puhuttua ihmisten kanssa aika harvoin ja vielä harvemmin löytyy niitä samanmielisiä lukijoita. Oih!
 
Valitse yksi Rouva Blankan lukemista kirjoista, johon voisit hänen bloggauksensa perustella tutustua! Surprise me :)
Aika montakin kotimaista kirjailijaa on tullut Blankan postauksissa vastaan. Se Teemestarin kirja on keikkunut listalla pitkään. Morgensternin Yösirkus teki todella ison vaikutuksen, eli siis suurella mielenkiinnolla aina luen mitä olet lukenut!
 
Kirjallisuusgenre, jota välttelet, miksi?
Välttelen sotakirjallisuutta, näytelmiä, suurinta osaa dekkareista ja hömpästä, liiallista realismia.. Elämänkertojakaan en pahemmin lue. Siis tämä välteltävien lista on pidempi kuin kelpuutettavien lista! Pitäisi käydä enemmän omalla epämukavuusalueella ja varsinkin dekkareista usein tykkään, vaikken osaa niitä kirjastosta mukaani ottaa. Mutta ihan jos tosissaan vastaan, niin näytelmiä en vaan pysty lukemaan.
 
Totesin juuri itsekseni että luopuisin mielummin laulamisesta kuin lukemisesta. Onko Niilosella jokin asia mikä ylittäisi kirjojen mahdin?
Lukeminen on Niilosen lempiharrastus. En tiedä uskallanko sanoa ääneen, että luopuisin mielummin matkustamisesta kuin lukemisesta. Huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti