12.3.2014

Truman Capote: Ruohojen harppu

Rouva Blanka on lukenut ihanalla tahdilla ihan omalaistaan kirjallisuutta! Varmaan tv-sarja Nymfeistä on kovempaa kamaa kuin kirja. Tai ainakin ennakkomarkkinointia on tehty paljon, liikaa, kyllästymiseen saakka..

Neiti Niilo luki jotain omalta lukulistaltaan, eli Truman Capoten Ruohojen harpun. Lukulistalle se päätyi pienen Capote-hullaannuksen myötä, eikä edellisen asuinpaikan kirjastossa kyseistä kirjaa ollut. Eli muuttaminen kannattaa!


Ruohojen harppu on hassu kertomus pojasta, joka joutuu äitinsä kuoltua kolmen "tädin" luokse kasvamaan ja aikuistumaan. Kirjassa on osittain seikkailuromaanin piirteitä, mutta tosiasiassa tarina on molemmista päistä pikkasen löysällä. Mikään mestariteos ei siis ole kyseessä, vaikka parhaimmissa kohtauksissa asutaankin puussa ja tehdään vastarintaa kaupungin herroille ja tinanapeille. Yhteiselo tätien kanssa sujuu siis hyvin ja toisinaan melko värikkäästi. Poika kertoo tarinan miehenä, palattuaan tuonne lapsuutensa maisemiin.

Ihan kiva ja toisinaan viihdyttäväkin, mutta pysäytti Capote-kuumeen ainakin hetkeksi..

Truman Capote 1952: Ruohojen harppu (The Grass Harp).

PS. Siri Hustvedtilta on julkaistu uusi kirja maanantaina(!) ja se kopsahtaa Neiti Niilon postilaatikkoon ihan näinä päivinä. Kerrankin olin ajoissa. :)

1 kommentti:

  1. Pitäis varmaan kokeilla josko sitä itsekin hullaantuisi. Kirjan nimi on hieno. Ja Neiti Niilon kuva :) Tää on jo melkeen varannut bussin itelleen, eli tulossa ollaan jeeee!

    VastaaPoista