11.3.2014

Melissa Marr: Ilki ihana

Nymfeistä onkin sulavaa siirtyä keijuihin, jollain tavalla ollaan samanalaisella viehkolla maaperällä, mutta toisaalta ei lainkaan. Ilki ihanassakin päähenkilö on nuori tyttö (niinkuin näissä kaikissa..) Aislinn ja toki hänkin on jollain tavalla poikkeava. Aislinn ei sentään ole kuolematon (ainakaan vielä), mutta hänpä näkee keijuja, jotka ovat muiden silmiltä piilossa. Aislinn on pienestä pitäen oppinut peittämään keijuilta näkökykynsä, jotta ne jättäisivät hänet rauhaan. Kaikki keijut eivät nääs ole kilttejä.
 
Keijut alkavat kuitenkin osoittaa yhä enenevissä määrin kiinnostusta Aislinniin ja ne seurailevat häntä minne ikinä hän meneekään. Ystävänsä Sethin luona Aislinn on kuitenkin turvassa, sillä Seth asuu vanhassa rautaisessa junavaunussa, eiväkä keijut siedä rautaa. Keijuilla on tietysti syynsä Aislinin seuraamiseen, mikä taas johtaa isoihin päätöksiin neitosen elämässä. Onneksi Aislinn on järkevä sankaritar, joka pitää kiinni itselleen tärkeistä asioista, eikä alistu muiden tahtoon niin helposti.
 
Aislinnin ja Sethin suhdetta kehitellään mielestäni kivalla tavalla. Romanssistahan tässäkin on kyse, minä kun niin tykkään niistä. Harmillista vain on, että tunteiden paljastuttua jännitys ja mielenkiinto häviävät. Tämä toistuu lähes jokaisen kirjan kohdalla. Olisikohan Rouva Blankan mielestä parempi jos rakastuneet eivät koskaan saisi toisiaan? Jään pohtimaan tätä... 
Kiinnostavimmiksi hahmoiksi Aislinnin ja Sethin ohitse muodostuvat Keijujen kesän kuningas ja talven tyttö, heistä olisin lukenut enemmänkin. Ihan kiva satu, tykkään että aihepiiriin keksitään uutta ja tutuille hahmoille kuten keijuille luodaan modernia tarinaa. Toisaalta Ilki ihana ei paljoakaan poikkea genrestä.

Kyseessä on viisiosainen sarja, joista on suomennettu kaksi ensimmäistä. Seuraava osa on nimeltään Sala kavala ja se jatkaa tarinaa keijujen maailmassa, takakannen perusteella hahmot vaihtuvat kuitenkin toisiin.


Melissa Marr: Ilki Ihana (Wicked lovely 2008)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti