28.3.2014

Liz Williams: Aavekauppiaan tytär

Aavekauppiaan tytär oli vaihteeksi jotain ihan erilaista. Fantasiaa, kyllä, mutta nuori ja palava rakkaus puuttuu ja jos totta puhutaan, välillä se on virkistävää.

Aavekauppiaan tytär parka on joutunut kuollessaan helvettiin bordelliin taivaallisen paratiisin sijaan. Taivaan, maan ja helvetin välillä käydään laitonta aavekauppaa. Siinä on pala purtavana maailmojen väliselle poliisille Chenille, jonka oma vaimokin sattuu olemaan demoni, jolla pyörii jaloissa mäyrä, joka on teepannu (!)

Tässä kirjassa päästään sisälle helvetin (epä)järjestykseen ja hierarkiaan. Helvetissä ministeriön korkea-arvoiset henkilöt ovat verhoilleet huonekalunsa ihmisten nahalla ja muuta mukavaa. Aika ällöttävä paikka, varsinkin jos visualisoi kaiken päässään. Helvetillinen bordelli on vasta alkua monimutkaiselle juonelle, jota helvetissä ollaan salassa punottu. Juoni, joka ylittää helvetin omienkin lakien rajat.

Hauskin hahmo oli ehdottomasti Chenin työpariksi sattumalta päätyvä demoni  hurmaava Zhu Irzh, jonka heikkoutena on demonille epätavallinen omatunto. Sanoisin, että mielenkiintoinen erilaisuutensa vuoksi.


Liz Williams: Aavekauppiaan tytär 2012 
(Alkuteos Snake Agent 2005)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti