24.3.2014

Kerstin Gier: Rubiininpuna

Tämä oli pinossani prologiltaan yksi tylsimpiä, mutta se yllättikin ollen odotuksia parempi. Epilogi oli kehno aloitus, mutta sen merkitys paljastuu kirjan edetessä, lukija saa ikään kuin oivaltaa mistä ja kenestä oikein on kyse.

Ruusunpunassa ollaan 16-vuotiaan Gwendolynin pään sisällä ja hauskahan tyttö on. Hän on ikäistensä tyttöjen tapaan kiinnostunut.. no pojista, laulajista, muodista (menikö pahaksi yleistykseksi, voin ainakin itse allekirjoittaa..) päin vastoin kuin täydellinen, älykäs ja sivistynyt serkkunsa Charlotte, joka on kaiken kukkuraksi perinyt suvussa piilevän aikamatkustusgeenin.
 
Aikamatkustusgeeni aktivoituu 16 vuoden iässä ja perhe odottaa innolla pahoinvointia, huimausta ja muita asiaan kuuluvia oireita tapahtuvaksi. Charlottea on koulutettu aikamatkustuksen saloihin sekä erityisesti historiaan koko hänen ikänsä, joten Gwendolyn on pikkasen pihalla kun aikamatkustusgeeni aktivoituukin Charlotten sijaan hänellä!

Tämän seurauksena Gwendolyn tutustuu ja ihastuu päätäpahkaa samassa jamassa olevaan ylimieliseen Gideoniin. Mikä siinä muuten on, että aina nämä ylimieliset jannut ovat kutkuttavimpia?

Gwendolyn on höpsö ja söpö ja hahmon ansiosta kirjakin tuntuu veikeältä. Edestakaisin veto ihastuksen kanssa, Gwendolynin alkuperää koskeava  mysteeri ja aikamatkailun säännöt luonut pelottava kreivi saavat aikaan sadun, jota lukee innolla loppuun asti. Lisää on tietysti luvassa, seuraava osa on Safiirinsini ja kolmas ja viimeinen Smaragdinvihreä. Trilogiameiningin lisäksi näissä kirjojen nimissä on trendi. Tulee heti mieleen Salla Simukan lumikkitrilogia.....


Kerstin Gier: Rubiininpuna 2012 (Rubinrot 2009 )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti