26.3.2014

Elina Rouhiainen: Susiraja 2 - Uhanalainen


Olo Uhanalaisen jälkeen on kutkuttava. Käyn googlaamassa koska sarjan kolmonen tulee. Rakkaus, joka ei saa täyttymystään on parasta ja Elina Rouhiainen osaa pitää jännitystä yllä juuri sopivalla tavalla.

Raisa elää omilla ehdoillaan. Ja oikeasti laittaa alfasuden matelemaan jalkojensa edessä eikä vissiin edes tajua sitä.  Oikein :) Viime aikaisessa lukemistossa nuoret naiset toimivat aivan liikaa rakkauden sokaisemina, maailmassa on muutakin kuin se mies!!

Pidin etenkin siitä että Raisa on itsenäinen nuori nainen eikä todellakaan riippuvainen tarinan komeasta sankarista. Tässä ei keskitytä mihkään romanssiin vaan se on taka-alalla, vähän niin kuin telakalla, vaikka koko ajan kuitenkin läsnä. Tai oikeastaan mitään romanssia ei edes ole, sillä Raisalla on muita unelmia kuin Hukkavaara ja Mikael ja hän haluaa pitää niistä kiinni. Mahdottoman hauskaa on kuitenkin se, että puolisutena Mikael haistaa Raisassa herättämänsä tunteet, vaikka Raisa yrittää kuinka niitä kätkeä ja olla niinkuin ei olisikaan.
 
Mutta hei, ihan lyhyesti juonesta. Raisa on palannut Niko mukanaan Helsinkiin ja viihtyy, yrittäen samalla pitää muistot Hukkavaarasta (ja Mikaelista) taka-alalla. Seesteytynyt elämä heittää kuitenkin kuperkeikkaa, kun Mikael saapuun neuvottomana ja hädissään Raisan luokse. Hukkavaarassa lauman valta-asema on vaihtunut ja Mikaelin vanhemmat ovat kadonneet. Porukka palaa vastahakoisesti takaisin Kainuun korpeen ja siitähän soppa, mutta oikein makoisa sellainen syntyy.

Raisaan liittyy yliluonnollinen mysteeri, joka jää kuitenkin ihan taka-alalle Hukkavaaran asioita pyöritellellessä (siis onks tää sana häh?!). Jotain kuitenkin paljastetaan ja ilmeisesti tätä juonikuvioita kehitellään loppuunsa trilogian viimeisessä, näytti muuten olevan nimeltään Jäljitetty. Täältä  löytyy myös kolmosen kansi ja lyhyt kuvaus juonesta. Syksyllä ilmestynee, joten odotus malttamattomille ei ole mikään mahdoton. Toivottavasti Mikaelia ei nyt kuitenkaan ihan kokonaan unohdeta. Täytyyhän näiden kahden onnellinen closure saada! Täydellistä Young adult- kamaa. Anna suositukseni.
 
Susiraja-sarjan ykkösestä Kesyttömästä kerrotaan täällä! 
 
 
Elina Rouhiainen: Susiraja 2 - Uhanalainen, 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti