12.2.2014

Philip Teir: Talvisota

Philip Teirin avioliittoromaani Talvisota on Kirjaniilon ensimmäinen kirja uudesta kotikirjastosta. Etappi sekin. Kirja on ollut lukulistalla pidempään ja olikin ihan mukava kirja.


Talvisota kertoo keski-ikäistyneestä pariskunnasta ja alle puoli vuotta kestävästä avioliittokriisistä. Tuo ajanjakso viitannee teosnimen talvisotaan, tarina kulkee eteenpäin marraskuusta maaliskuuhun. Muut tulkinnat avioliiton ja talvisodan suhteesta kukin tehköön itse..

Kirjan keskiössä on 60 vuotta täyttävä, entinen suosikkisosiologi Max. Max ihastuu vanhaan oppilaaseensa ja avioliitto Katriinan kanssa joutuu tarkasteluun. Sivussa pariskunnan aikuiset lapset säätävät omia elämiään, toinen etsii itseään Lontoossa ja toinen elää ruuhkavuosia pääkaupunkiseudulla.

Talvisota etenee kivasti ja on leppoisaa luettavaa, mutta mitään sen kummenpaa en siitä saanut irti. Kirjaa on kuvailtu suomenruotsalaiseksi aikalaisromaaniksi ja se todellakin kertoo porvarisperheen elämästä monimutkaistuvassa maailmassa. Päähenkilöillä on mahdollisuus murehtia omaa olemassaoloaan ja ahdistua elämän vaihtoehdoista.

Kirjaniilolla on menossa paha plaah-kausi, nyt on kyllästyttänyt sekä Mikko Rimminen, Alice Munro että Pirjo Hassinen ja taisinpa yrittää hieman Volter Kilpeäkin. Seuraavaksi taas Paul Austeria, se lupaa hyvää!

Philip Teir 2013: Talvisota. Avioliittoromaani

1 kommentti:

  1. Leppoisa romaani avioliittokriisistä...hmm...Tosielämässähän aihepiirissä ei ole mitään leppoisaa. Tääl vaan yks sekava aikuinen huutelee...

    VastaaPoista