5.2.2014

Jo Nesbø: Veritimantit

Norjan poliisivoimissa työskentelevällä Harry Holella on putki päällä ja eropaperit pomon pöydällä odottamassa tämän lomalta paluuta. Harryn on kuitenkin ryhdistäydyttävä, kun kaupungista löytyy ruumis, jonka silmään on asetettu viisisakarainen timantti. Suurimman osan tutkijoista ollessa lomalla, pamahtaa juttu Harrylle ja ikävä kyllä myös Harryn inhoamalle Tom Waalerille. Miesten on tehtävä yhteistyötä murhan tutkinnassa ja sen tuoksinnassa Waaler tekee Holelle mielenkiintoisen ja mahdollisesti houkuttelevankin tarjouksen.

Murhia tulee lisää ja samalla myös Holen ja Waalerin välit vaativat lopullista selvitystä. Juoni on koukeroinen, Nesbo johdattaa tarkoituksellisesti lukijoitaan harhaan. Harryn tutkimusten ja toilailujen, sekä muiden juoneen liittyvien henkilöitä kuvailevat osiot vaihtelevat. Välillä tuntuu ettei oikein tiedä kuka ajattelee ja mitä ajattelee, sen verran ovelaksi Nesbo kirjansa rakentaa.


Harry ratkaisee murhat ja selvittää välinsä Waalerin kanssa, mutta tokko tuosta mitään hyvää seuraa, ainakaan yksityiselämän rintamalla. Todennäköisesti seuraavan kirjan alussa Harry tavataan taas änkyräkännissä suuren rakkautensa ja vihollisensa Jimi Beamin vaikutuksen alaisena.


Jo Nesbø: Veritimantit (Marekors 2003)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti