1.1.2014

Alice Munro: Too Much Happiness

Blogin kommenttilootassa pyydettiin taannoin lukemaan nobelisti Alice Munron Hyvän naisen rakkaus. Kirjaniilo on kytännyt kirjaa kirjastosta ja kirjakaupasta, mutta joutunut pettymään joka kerta. Etsintä jatkuu, mutta ihan tyhjin käsin ei ole tarvinnut kirjakaupasta poistua..


Valitsin kirjakaupan Munro-valikoimasta Too Much Happiness -novellikokoelman lähinnä loistavan teosnimen perusteella. Se lupaa niin paljon! Kokoelmassa on 10 kertomusta, joita yhdistää ihmissuhteet ja jokin käänteen tekevä, elämän suunnan muuttava tapahtuma. Novelleissa on paljon syvyyttä ja ne vievät mukanaan. Itseäni ihastutti etenkin arjen, ihmismielen ja ihmissuhteiden tarkat ja aidot kuvaukset.

Alice Munro on Kirjaniilolle uusi tuttavuus, mutta tästä ensikosketuksesta innostuneena teenkin uuden vuoden lupauksen ja lupaan kahlata Munron tuotannon vuonna 2014 läpi. Saapi nähdä kuinka käy! :)

Samalla avauksella heitän pienen kotimaisen lukuhaasteen Rouva Blankalle! Valitsin neljä kotimaista klassikkoteosta, joita yhdistää romantiikka ja tietysti se, että kyseessä on laatulukemiset. Ei kiusata Blankaa enempää kuin yhdellä teoksella. Miltä kuulostaa, tartutko syöttiin?
- Juhani Aho: Juha
- Märta Tikkanen: Vuosisadan rakkaustarina
- Frans Emil Sillanpää: Elämä ja aurinko
- Johannes Linnankoski: Laulu tulipunaisesta kukasta

Alice Munro 2009: Too Much Happiness 
Teos on suomennettu nimellä Liian paljon onnea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti