11.11.2013

Margaret Stohl, Garcia Kami: Lumoava kirous


Lumoavasta kirouksesta on tehty saman niminen pääasissa nuorisolle suunnattu elokuva (Beautiful creatures), joka pyöri elokuvateattereissa viime keväänä. Elokuva ei kiinnostunut, mutta kirja kylläkin. Yleensähän kirjat ovat filmiversiointejaan parempia, mutta Lumotun kirouksen kohdalla saattaa olla  toisinkin. Jälkeenpäin ajatellen kirja oli suorastaan tylsä. Jostain muistan lukeneeni "laimeasta Twilight-toisinnosta".

Kirjan kertojahahmo on Etelä-Carolinassa pienessä tuppukylässä asuva nuori mies Ethan Wate, joka haaveilee maailmalle pääsystä, sillä hän kokee pienet piirit ahdistaviksi. Ahdistukseensa Ethan saa helpotusta, kun arvoituksellinen Lena Duchannes muuttaa paikkakunnalle kylähulluna pidetyn sukulaisensa Macon Ravenwoodin luo. Erikoista Lenassa ainakin alkuun on se, että Ethan on nähnyt Lenasta unia jo ennen tämän tapaamista. Lenan ja Ethanin kohtaamisessa on kohtalon tuntua ja yhdessä olollaan he uhmaavat ahdasmielistä kyläyhteisöä. Kyläläiset ovat kuitenkin pienin heidän murheistaan, sillä Lena on loihtija, joka 16-vuotis päivänään vedetään joko hyvien tai pahojen puolelle. Ethan ja Lena yrittävät yhdessä selvittää, miten Lena voisi välttää kohtalonsa, mutta kello tikittää ja päivät kuluvat vääjäämättä kohti Lenan syntymäpäivää.
 
Loihtija-sanan käyttö oli ihan uutta Rouva Blankalle tämän lajin kirjallisuudessa. Sanana se on ihan hyvä, mutta tekstissä se tökki koko ajan. En tiedä, olisiko pelkkä noita tai velho toiminut sitten paremmin. Hyvä tarina ei katso ikää, joten tämä sopinee oikeasti nuorille, sellaisille joilla ei ole muistissaan monta muuta parempaa yliluonnollisista voimista kertovaa tarinaa.

Lumoava kirous on Caster Chroniclesin aloitusosa. Joten ne, jotka tykkäsivät, saavat lisää tätä samaa huttua. Saapi nähdä saako elokuva jatkoa. Ei mitään hajua miten kävi lippuluukuilla. Siitähän tuo on kiinni.


 Margaret Stohl, Garcia Kami: Lumoava kirous 2013 (Beautiful creatures 2009)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti