1.11.2013

Kira Poutanen: Rakkautta borealis

Kesän kehnoimman tittelin saa Kira Poutasen Rakkautta borealis. Oikeasti tuntuu pahalta olla tykkäämättä kotimaisesta hömpästä, mutta tämä meni niin överiksi. Superhöttöhömppää, jonka tarkoitus on naurattaa, sillä päähenkilö Lara sählää ja toheloi ympäriinsä ja ymmärtää samalla kaiken melkon lailla väärin. Tuostahan niitä hassunkurisia tilanteina sitten syntyy. Mikäli joku on seurannut Rouva Blankan lukemistoa, voi päätellä, että hömppä on Rouvan mieleen. Toisaalta se on genre, joka harvemmiin onnistuu niin, että teksti on sopivan kevyttä, viihdyttävää ja samalla tarinaan ja henkilöön voi samaistua. Poutanen kirjoittaa kotisivuillaan komedian olevan haastava laji ja sitä se onkin. Huumorintajuthan ovat tunnetusti erilaisia. Myönnän kyllä olleeni Laran puolesta välillä niin nolostunut, että jouduin laskemaan kirjan joiksikin minuuteiksi alas ennen kuin pystyin jatkamaan!
 
Kirjassa Lara on sunnitellut häänsä jo valmiiksi ja odottaa enää ainostaan poikaystävänsä kosintaa. Sitä ei tunnu tulevan, vaikka Lara järjestää romanttisen matkan Lappiin ja lopulta Lara löytää itsensä itse joulupukin sylistä, hups heijaa!

Rakkautta Borealis on Ranskassa asuvan kirjailija Kira Poutasen seitsemäs romaani ja neljäs, jossa Lara seikkailee. Sarjan nimi on muuten Rakkautta, minkä voi päätellä aiemmistakin kirjoista (Rakkautta au lait, Rakkautta al dente ja Rakkautta on the rocks). Aikaisempiin en ole tutustunut. Kyseessä ilmeisesti kuitenkin ihan osaava kirjoittaja sillä Poutasen esikoisromaani, vuonna 2001 ilmestynyt Ihana meri voitti Junior Finlandin.Kira Poutanen: Rakkautta borealis (2012)

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut sen ensimmäisen osan tähän sarjaan, enkä enempää lue. Se oli ihan kauhea! Sain iänikuisia traumoja! =D Ainakin sen kirjan perusteella, Poutanen ei ole edes kovin häävi kirjoittaja. Minäkin olen lukenut jos jonkinlaista hömppää ja tykkäänkin osasta, mutta Poutasen kyyti oli ala-arvoista.

    VastaaPoista
  2. Hah. Syyllisyyteni on heti helpommin käsiteltävissä. Kiitos kohtalotoveri. Rajansa hömpälläkin!!!

    VastaaPoista