17.8.2013

Yösirkus koukutti Niilonkin

Erin Morgensternin Yösirkus tuntui Rouva Blankan lukukokemuksen perusteella niin houkuttelevalta, että Neiti Niilonkin piti se kirjastosta hankkia. Tulipa samalla muuten korkattua kirjaston aikuisten fantasia -osasto!

Yösirkus onkin melko puhdasta fantasiaa, sinänsä harmi, sillä tuollaisessa sirkuksessa kävisin mielelläni. Se olisi avoinna yöaikaan ja siellä kaikki on mielikuvituksesta kiinni. Sen perässä voisi kulkea ympäri maapalloa ja tavata muita punahuivisia faneja.. Melko varmasti tähän sirkukseen jäisi koukkuun, koska kirjaakaan ei malttanut laskea käsistään. Mahtava stoori!

Kirjan kerronta on äärimmäisen onnistunut, sillä tarina tuntuu todelta. Rakenne vaatii hieman keskittymistä, sillä kirjan luvut eivät kulje kronologisessa järjestyksessä. Kaikki Yösirkuksen tarjoamat kuvat ovat niin aitoja, että lukeminen tuntuu ihan elokuvan katsomiselta. Kyllä vaan!


Kuka on tämä Erin Morgenstern ja milloin saamme lisää yösirkuksia? Internet tietää kertoa kirjailijan olevan amerikkalainen ja Yösirkus on hänen esikoisteoksensa. Morgensternin kotisivuilla myös kerrotaan, ettei seuraava kirjaa ole tulossa vähään aikaan. Harmi, mutta odotellessa voi lukea muita hyviä kirjoja!

Erin Morgenstern 2011: Yösirkus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti