1.7.2013

Caitlin Moran: Naisena olemisen taito

Caitlin Moranin feminismi-kirjasta ei ole voinut olla kuulematta. Se oli aika helppo ottaa kirjakaupasta mukaan, toivoin saavani uusia ajatuksia ja uusia näkökulmia feminismistä ja naiseudesta ylipäätään. Odotin Moranilta kaunistelematonta tekstiä, humoristista suhtautumista naissukupuoleen, vahvoja mielipiteitä ja freesiä otetta.


Naisena olemisen taito on jaoteltu teemoittuihin lukuihin ja aloitinkin lukemisen ihan summassa sieltä täältä. No myönnetään, että ihan ensimmäisenä tartuin lukuun Miksi ei pidä hankkia lapsia. Lähestymistapani ei ollut oikea ja kirja jäikin viikoiksi lojumaan. Olin hieman pettynyt ja ajattelin, että kaikki tämä on jo kuultu ja nähty ja luettu ja ihan itsekin funtsittu läpikotaisin.

Annoin kirjalle toisen mahdollisuuden ja aloitin alusta. Ja sitten kolahti, kirjahan on omaelämänkerrallinen ja kertoo Moranin vaiheista vaipoista nykypäivään. Mahtavaa. Elämänkerroissa on sitä jotakin, vähän enemmän puremapintaa. Moran on riemastuttavan avoin ja ihastuttavan suorasukainen. Ja todellakin, kirja herättää ajatuksia ja siinä on paljon painavaa asiaa.

Sopii lukea siskot!

Caitlin Moran 2011: Naisena olemisen taito (How To Be a Woman)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti