26.6.2013

Katherine Pancol: Krokotiilin keltaiset silmät

Jos kirjassa on kaunis kansi. Jos kannessa on vetävät myyntipuheet. Jos kirjailija on ranskalainen. Jos hinta on euron-pari. Niin eikö se ole sitten vastustamaton kauppa, suorastaan löytö?! Vai onko sittenkään?


Katherine Pancolin kirja lähti kirpparilöytönä matkaan ja yritin päästä sen kanssa vauhtiin useitakin kertoja. Olin jo jättämässä touhun kesken, kun annoin vielä yhden mahdollisuuden. Ja nyt, nyt se on tahkottu läpi, kaikki 697 sivua. Loppua kohden tahti kieltämättä parani ja tarina pääsi vauhtiin ja sai syvyyttä. Tai tiedä nyt siitä syvyydestä, mutta Krokotiilin keltaiset silmät kertoo siis kahdesta siskoksesta ja kahdesta elämän kokoisesta kriisistä. Toinen sisarista on kaunis ja menestynyt ja toinen hieman pölyisempi tapaus, mutta senhän tietää miten siinä käy..

Mitä muuta tarinaan mahtuu? Periranskalaista avioliittodraamaa, lasten kasvatusta, uusia urahaasteita, satumaisia kohtaamisia, vauvaunelmia, sukupuolirooleja, Pariisia, lähiöelämää, eksiä ja uusia suhteita.. Ja tarinahan jatkuu, sillä teokselle on julkaistu jatko-osa Kilpikonnien hidas valssi ja vielä kolmas osa Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin. Komeat kannet niissäkin! Taidan kuitenkin odotella sitä euron tarjouslaaria..

Seuraavaksi toivottavasti jotakin mitä ei tee mieli jättää kesken!

Katherine Pancol 2006: Krokotiilin keltaiset silmät (Le yeux jaunes des crocodiles).

1 kommentti:

  1. Kaunis kansi ja mielenkiintoinen nimi ovat tietty just ne asiat,jotka ensimmäisenä huomaa ja joiden perusteella tulee välillä tehtyä jos jonkinmoisia hankintoja. Tulee tässä mieleen eräs paljon viljelty sanonta...Mutta se siitä, Rouva Blanka on lukenut, mutta lomaillut blogin suhteen, nyt pitää ottaa Stackhouset haltuun.

    VastaaPoista