9.5.2013

Vuoden ensimmäinen Self-Help

Amerikan kirjanhakureissu ei jäänyt ainoastaan yhden kirjan varaan, sillä viime metreillä mukaan lähti vielä hieman self-helppiä. Kirjalla on sellainen tausta, että sen nimi löytyy pienestä mustasta muistikirjastani. Itselleni on hieman mysteeri milloin ja missä tilanteessa muistiinpano on tehty, mutta koska se siellä ja on, ja koska kirja sattumalta löytyi lentokentän kirjakaupasta, niin tokihan se piti hankkia. Kaikki tähdet olivat taas kohdillaan!


The Happiness Project on amerikkalaisen Gretchen Rubinin omakohtainen onnellisuusprojekti. Rubin toteutti yhden vuoden kestävän projektin, jolle hän asetti omaa onnellisuuttaan edistäviä tavoitteita. Kirjailija laati jokaiselle kuukaudelle oman teeman ja välitavoitteen, esim. maaliskuun teema on "Aim Higher" ja kesäkuun "Make Time for Friends". Kirjassa sitten seurataan, miten projekti etenee ja miten tavoitteissa onnistutaan. Ja tietysti sitä, miten onnellisuus lisääntyy, muuttuu ja kehittyy.

Happiness Project on kiinnostava ja se herättää ajatuksia. Luonnollisesti se haastaa ja kannustaa myös pohtimaan oman onnellisuuden tasoa ja syvyyttä ja keinoja sen kehittämiseen. Ei siis ollenkaan hassumpi ostos, mutta ei myöskään mikään maailmaa mullistava teos. Tosin onko self-help -kirjallisuuden tavoitteenakaan maailman mullistaminen, eipä kai. Parhaimmillaan näistä saa buustia itsensä kehittämisen loputtomaan projektiin :)

"It is easy to be heavy, hard to be light"

Gretchen Rubin 2009: The Happiness Project

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti