5.5.2013

Tämän vuoden odotetuimmat

Kirjaniilo kauhistui tässä taannoin, kun ei ollut kuullut Leena Krohnin uusimmasta teoksesta. Virhe on nyt korjattu ja kirja luettu, mutta näitä samanlaisia kauhistumisia ja innostumisia tulee nyt ovista ja ikkunoista.

Osa 1: Tämä on jo taakse jäänyttä elämää, eli tapaus Leena Krohn.

Osa 2: Donna Tartt on julkaissut uuden teoksen. Kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen! Ooh x 100! Kaivoin uutuuskirjan nimen, kirjoitin sen muistivihkooni ja lähdin Amerikkaan kirjanhakureissulle. No ainakin melkein.. Eipä sitä kirjaa sillä reissulla hankittu, kun The Goldfinch julkaistaan vasta syksyllä. Noh, maltan kyllä odottaa.

Osa 3: Haruki Murakamin uusin tiiliskivi odotti hakijaansa kirjakaupassa, lepäsi kauniina pöydällä ja varmasti naureskeli Kirjaniilon täriseville käsille ja pikkupaniikille! Miksen taas tiennyt mitään? 1Q84 oli siitä paikasta otettava mukaan ja olen sitä jo pitkän matkaa lukenutkin ja aivan lumoissani. Totuus tosin on, että kirjan ensimmäinen ja toinen osa on julkaistu vuonna 2009 ja kolmas osa 2010. He hee, armoitettu fani ei ole ollut ihan kartalla.. Noh, parempi myöhään kuin..

Osa 4: Pasi Ilmari Jääskeläiseltä on tulossa Sielut kulkevat sateessa ilmeisesti ihan näillä näppäimillä vai onko julkaistukin jo? Odotan kovasti. Jääskeläinen on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen etenkin Lumikollaan.

Osa 5: Margaret Atwoodin uusin teos ilmestyy elo-syyskuussa. Atwood on puhdasta neroutta ja uskon, että MaddAddam räjäyttää tajunnan. Tätä en kyllä malttaisi odottaa!


Mikä vuosi! Ihan taatusti paljon muutakin kiinnostavaa tulee matkan varrella vastaan, mutta tässä on suuret suosikkini. Elävät kirjailijat ovat parasta, aina voi odottaa uutta ja eihän tuo kymmenen vuottakaan ole pitkä aika, varsinkaan jos lopputulos on timanttinen! Siispä Live, Work, Create. (kuva sieltä kirjanhakureissulta)

Uusiakin suosikkeja olisi mukava löytää, eli suosituksia otetaan vastaan!!

2 kommenttia:

 1. Jääskeläisen Lumikko on muuten Rouva Blankankin lukulistalla. Haruko Murakamin Lammasseikkailu sattuu olemaan kirjapinossa. Kivaa, jotain yhteistäkin :) Nähtäväksi tietysti jää onko nämä sitten mieleen vai ei...

  Itse odottelen Valtaistuinpelin ja Kuninkaansurmaajan kronikan jatko-osia, suomeksi, laiska kun olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä Lumikko että Suuri Lammasseikkailu edustavat tyyliltään maagista realismia, eli uskon, että tykkäät molemmista, enemmän tai vähemmän. Jään mielenkiinnolla odottamaan raporttia näistä, huippua! Voidaan kenties sanoa, että yhteistä siis löytyy, kun mennään aikuisille suunnatun maagisen realismin tai muuten vaan perustodellisuutta hajottavan kirjallisuuden pariin.

   Poista