16.5.2013

Melanie Gideon: Vaimo 22

 Kummitustarinoiden jälkeen päätin lukea jotain ihan muuta ja mielellään jotain sellaista, josta jää hyvä mieli. Vaimo 22:ta mainostettiin parissa naisten lehdessä kivana ja kepeänä, kansi on herkullinen, ja siinä kysytään "Voiko rakkauden löytää uudelleen?". Kuulostaa oikein sopivalta Blankan edellisen kirjan jälkeen jättämälle levottamalle mielelle.

Hiukan epäuskottava tämä tarinan lähtokohta on, mutta jos ei anna sen vaivata, on kirja mitä mainion keväiseen aurinkoiseen aivojen leputukseen. Vaimo 22 meinaa nimimerkkiä, jonka kirjan päähenkilö Alice saa osallistuessaan avioliittotutkimukseen. Nimimerkkinsä turvin Vaimo 22 aloittaa keskustelun tutkimuksesta vastaavan Tutkija numero 101:n kanssa. Keskustelu kääntyy molempien puolelta henkilökohtaiselle tasolle ja ihastumista tapahtuu puolin ja toisin. Samaan aikaan Alicen suhde aviomieheen vetelee henkeä eikä ymmärrys lapsiinkaan ole oikein kohdallaan. Alice pakenee arjen vaikeuksia nettikeskusteluiden syövereihin.

Kursiivilla kirjoitetut Facebook-päivitykset ja tutkimuksen kysymyksien vastaukset (kysymykset ovat vasta kirjan lopussa, hauskaa) pätkivät mukavalla tavalla päähenkilöiden arjen rullausta. Lukijalle syntyy kuva tutkimuksen kohteena olevasta suhteesta, kun Alice pohtii avioliittoaan. Pitäisi ehkä vastata kysymyksiin itsekin. Lopussa tulee hiukan ennalta arvattava käänne, mikä vähän vesittää lukukokemusta.

Melanie Gideon 2012: Vaimo 22 (Wife 22)

1 kommentti:

  1. Kääntelin tätä tänään kirjakaupassa. Vaikuttaa viihdyttävältä!

    VastaaPoista