24.5.2013

Charlaine Harris: Club dead

Ah, True bloodin viides kausi pyörii Ylellä ja puolet jaksoista voi katsoa etukäteen Areenalla. Ikävä kyllä ne tuli katsottua aika nopeasti, joten riippuvuuden helpottamiseksi oli pakko tarttua Sookie Stackhouse-romaanien kolmanteen osaan. Kaksi aikaisempaa olen jo lukenut suomeksi, mutta nyt Rouva Blankakin astui oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja luki englanniksi ihan kokonaisen kirjan. Muutaman sanan tarkastin sanakirjasta, muuten lukeminen sujui kuin rasvattu, niin sanotusti. Taidan lukea loputkin Sookie Stackhouse- romaanit alkuperäiskielellä.

True bloodin kolmas kausi seuraa aika tarkkaan romaanin tapahtumia, joten tarinan käänteet eivät tulleet yllätyksenä, siitä huolimatta se kyllä tempaisi mukaansa niin, että huh huh. Vampyyrien ja muodonmuuttajien lisäksi Sookie tutustuu nyt ihmissusiin ja erityisesti komeaan Alcideen etsiessään yllättäen kadonnutta vampyyripoikaystäväänsä Billiä. Sookie käyttää erityistä kykyään hyväkseen löytääkseen Billin ja pian hän joutuukin mukiloiduksi, eikä kerta riitä. Onneksi Sookie putoaa aina jaloilleen ja upea viikinkivampyyri Erickin on kuvioissa mukana. Pakkohan tämän sarjan lukeminen oli aloittaa uudestaan, kun kuulin, että Eric on paljon kuumempi kirjassa kuin sarjassa! Rouva Blankan kokemuksen mukaan kirja ja tv-sarja täydentävät toisiaan.

Kaikkein kivointa tässä lukemisessa on se, että sarjan hahmojen ajatuksista ja motiiveista pääsee kirjojen kautta paljon paremmin selville. Erichän vaikuttaa suorastaan rakastuneen Sookieen, mikä ei tv:ssä käy aivan samalla tavalla selväksi. Kirjoissa on huomattavasti laajempi henkilögalleria ja tv-sarjassa esiintyvää Merlotte's baarin kokki Lafayetteä ei kirjoissa ole lainkaan. Lafayette on muuten varsinainen hahmo, onneksi hänet on käsikirjoitettu mukaan. Myös Tara, Sookien hyvä ystävä on sarjassa paljon isommassa ja myös erilaisessa roolissa kuin kirjoissa.


Tässähän kävi nyt niin, että Sookie tempaisi mukaansa niin, että luen jo sarjan seitsemättä osaa. Eli lisää tekstiä luvassa vampyyreista ja muista yliksistä!

p.s Uudet jaksot tulivat juuri Areenalle. Onpahan muutamaksi tunniksi taas tekemistä.


Charlaine Harris 2003: Club dead

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti