28.4.2013

Sinisalon vaellustarinoita

Kirjaniilo tarttui jo toistamiseen Johanna Sinisalon vaellustarinoihin. Vuonna 2008 julkaisu Linnunaivot vie lukijan Uuden-Seelannin ja Australian vaellusmaisemiin ja viime vuonna julkaisu Salattuja voimia kulkee tavallaan samoja polkuja. Edellinen tosin on puhtaammin fiktiivinen ja jälkimmäinen puolestaan tarjoaa fiktiivisten tarinoiden ohella varteenotettavaa vaellusfaktaa ja -vinkkiä maailman eri kolkista.


Sinisalo on siis vaeltaja ja patikointi on melkoinen extreme-harrastus, vai miltä muulta kuullostaa 3000 kilometrin vaellus.. Vähän lyhyempi reissu, esim. 600 kilometriä vie sekin ajallisesti arviolta neljä viikkoa. Ei siis ihan perusniilon lomaohjelma! 

Sinisalon vaellustarinat ovat hämmästyttävän kiehtovia, en epäröinyt hetkeäkään uusimman teoksen kohdalla, se lähti kirjastosta heti mukaan. Kirjaniilo ei tosin haaveile 600 kilometrin vuoristovaelluksista, mutta lyhyemmistä patikoinneista kyllä, oikeassa seurassa voisi olla mitä mahtavin harrastus. Voisin kuvitella, että Rouva Blanka jakaa ajatuksen?


Salattuja voimia on kokoelma lyhyempiä patikointiin liittyviä novelleja, Sinisalon omakohtaisia, tarinanmuotoon laitettuja vaelluskokemuksia ja faktaa vaellusolosuhteista eri puolella maailmaa. Kirjan loppuun on koottu kattava vinkkiosuus patikointia suunnittelevalle. Kokonaisuus on vakuuttava ja vaikuttava ja kirjassa tuntuu vahvasti Sinisalon rooli scifikirjailijana.

Johanna Sinisalo 2012: Salattuja voimia. Opas valoisille ja pimeille poluille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti