21.3.2013

Lukulistalle pölyisiä romansseja

Kirjaniilo on jämähtänyt lukemaan D.H. Lawrencen Rakastuneita naisia. Siis pahasti jämähtänyt! Tunnelin päässä näkyy kuitenkin valoa, eli nyt voi jo suunnitella tulevaa. Tykkään lukea tiiliskivikirjoja, tarina kestää yleensä pidempään ja henkilöhahmoihin tutustuu paremmin. Mutta kestäähän niissä ja usein lopun jo häämöttäessä sitä tulee levottomaksi.. Nytkin tekee kieltämättä jo mieli tarttua uuteen kirjaan.

Lukulistalla on nyt selvästi teemoittunutta kirjallisuutta. Rakastuneita naisia löytyi Henry Jamesin jälki-innostuksessa ja siinä välissä luin hieman kevyempää romanttista kirjallisuutta. En aio poiketa polulta seuraavaksikaan, tai mistäs sitä tietää, mutta olen jo listannut muutamia kiinnostavia kirjoja. Käytin apunani mm. Hesarin klassikkoautomaattia, mikä ansaitsee joskus ihan oman kirjoituksensa. Oman kirjoituksensa saa myös Rakastuneita naisia, mutta ei vielä ainakaan sataan sivuun..

Millaisia kirjoja romanttisen kirjallisuuden listalleni sitten löytyi? Austenit ja Brontët on luettu moneen kertaan, Anna Karenina on kahlattu, samaten Bovary, Kamelianainen ja Hamlet. Kaikki niin hyviä, mutta nyt jotain uutta kiitos! Klassikkoautomaatti tarjosi vaikka mitä vaihtoehtoja, mutta päällimmäisenä pinossa houkuttelee Truman Capoten Aamiainen Tiffanylla. Vähintäänkin eksottiselta kuulostaa myös Soren Kierkegaardin Viettelijän päiväkirja, sekin pääsee listalle, nähtäväksi jää pääseekö myös yöpöydälle. Ja jos, niin milloin?


Pölyisiin romansseihin en varmasti kyllästy koskaan ja monia klassikkoja on yksi tai kaksi kirjastollista lukematta. Saa suositella!!  

1 kommentti:

  1. Myönnän auliisti, että nykyajan nettimaailmassa kiireestä toiseen pinkovana tiiliskivet tuntuvat vievän liian paljon aikaa. Ja se on väärin! Miksi kirja pitäisi lukea yhdessä illassa ja siirtyä sen jälkeen seuraavaan? Noo, ehkäpä siksi, että yöpöydällä on kahdeksan kirjan pino ja jokaiseen niistä haluaisi tarttua heti. Onneksi viimeiseni oli sen verran mielenkiintoinen, mutta yhtä aikaa sellainen, että yhden luvun lukeminen illassa tuntui oikein sopivalta. Pitäsi juu päivittää lukulistaa, Niilosella kovin mielenkiintoinen!

    VastaaPoista