27.2.2013

Scott Cunnigham: Wicca - Opas wiccan harjoittajalle


Melko vieras asia itselleni tämä wicca, siispä päätin tutustua aiheeseen hieman syvemmin. Scott Cunningham on ilmeisesti jonkin sortin kuuluisuus wiccalaisuuden parissa, ainakin jenkeissä. Suomessahan tämä ns. pakanauskonto taitaa olla aika marginaalissa. Toisaalta wicca ei pdä itsestään meteliä vaan "jäsenet" harjoittavat uskoaan yksityisesti ja itsenäisesti. Minkäänlaista käännytystarvetta ei ole.

Oppaan ensimmäisessä osassa kerrotaan lyhyesti wiccan periaatteista, toisessa osassa tutustutaan wiccan harjoittamisen käytäntöihin kuten magiaan ja erilaisiin rituaaleihin, joissa pyritään saamaan yhteys jumalaan ja jumalattareen. Kolmas osa on kokonaisuudessaan kirjailijan oma varjojen kirja ja siinä kerrotaan hänen omasta tavastaan harjoittaa wiccaa, eli käytännössä ohjeita, loitsuja, runoja ym.

Wiccassa harjoitetaan yksinkertaista magiaa, joten se on saanut itseensä noitaleiman. Itsekin luulin aikaisemmin wiccojen leikkivän noitia. Näin ei kuitenkaan ole, vaan magiaa voi verrata esim. Rhonda Byrnen Salaisuus - kirjasssa esitettävään ajatuksen voimaan.

Oppaassa ei perehdytä wiccan taustoihin vaan sen tarkoitus on opastaa itsenäistä wiccan harjoittajaa toteuttamaan uskoaan. Koen kuitenkin saaneeni kokonaiskäsityksen siitä mitä wicca on ja miten itse voin wiccana toimia, mikäli niin haluaisin.


Scott Cunnigham, 1988: Wicca - Opas wiccan harjoittajalle

1 kommentti:

  1. Kirjaniiloa jäi päiväkausiksi mietityttämään, että miten ihmeessä tulit törmänneeksi tähän kirjaan? Haitko varta vasten kirjastosta, saitko kaverilta lainaan vai miten tarinan alku kuuluu? Epäilemättä kiehtovaa tekstiä.

    VastaaPoista